Левски ще направи трети опит да вземе Преслав Боруков, пише "Мач Телеграф". "Сините" искат да вземат нападателя през януари, когато в клуба ще има повече пари, след като основен спонсор официално ще стане Palms Bet. 

Към днешна дата Боруков е собственост на унгарския елитен Залаегерсег. Той играе силно за отбора и до момента се отчете с по един гол в първенството и за Купата на Унгария.

Ръководството на Левски е сондирало ситуацията около Преслав, който е юноша на "сините". До "Герена" е стигнала информация, че Боруков е подписал договор със Залаегерсег, в който има доста ниска клауза за откупуване и така Левски може да го откупи без проблем, ако извади тези пари. Самият футболист също е имал желание да облече най-после синята фланелка, а за това допринася и завръщането на Станимир Стоилов на "Герена".

През последните две години Преслав беше на два пъти близо до договор с Левски. В първия случай разминаването беше около срока на договора - Боруков искаше такъв за един сезон, а "сините" - за два. В крайна сметка двете страни не се разбраха и нападателят подписа с Етър. 

В началото на настоящия сезон пък Преслав дойде на преговори на "Герена", но тогава ситуацията в Левски беше много несигурна и дори не се знаеше дали ще има отбор и треньор. "Сините" не успяха да отправят конкретна оферта към нападателя и той избра да подпише със Залаегерсег.