Халфът на Левски Андриан Краев е аут за домакинството на Пирин Благоевград в мач от 12-ия кръг на efbet Лига, който ще се играе в събота. Причината за това е, че той е с натрупани жълти картони и отпада от сметките на Станимир Стоилов.

Това е проблем за Мъри, защото Краев един от малкото футболисти на Левски, който заслужи похвали за представянето си при успеха с 2:1 над Локомотив София. 22-годишният играч направи и асистенция за попадението на Билал Бари. Интересното е, че предишните треньори ползваха Андриан, който е брат на Божидар Краев, или на върха на атаката, или в ролята на офанзивен халф. Станимир Стоилов обаче го преквалифицира в дефанзивен полузащитник.

„Краев се старае много. Показва доста израстване на позицията си. Беше стожер в халфовата линия. Който показва добра игра, ще играе. Досега Краев беше незабележим. Играеше на позиции, които според мен не му отиваха. Който играе, той ще бъде бъдещето на Левски“, заяви Станимир Стоилов.

Андриан бе привлечен миналия сезон на „Герена“ от втородивизионния Хебър Пазарджик. Той обаче дълго време бе преследван от травми и заради това изигра само 13 мача, в които така и не се разписа. През тази кампания вече е бил на терена в 12 срещи (1 за Купата на България), в които вкара веднъж – при 3:1 над Царско село.

Снимка: БГНЕС