Голмайсторът на Левски Борислав Цонев взе приза за Играч на месец септември.

Халфът спечели престижната награда с 9 гласа след гласуване на спорните редакции и медии. Зад него останаха Юрген Матей, Мартин Камбуров и Дориан Бабунски, завършиха съответно с 6, 4 и 1 гласа.

"Благодаря на всички, гласували за мен, както и на моите съотборници за подкрепата", каза десетката на "сините", след получения приз.

Запитан за първия шампионатен успех на Левски при Станимир Стоилов, дали отборът се чувства готов да навлезе в победна серия, той отговори: "Победата над Локомотив София (2:1) ни даде спокойствие въпреки голямото напрежение преди мача. Мисля, че успехът ще ни даде нужната увереност и ще започнем да побеждаваме повече", каза националът, след което коментира и информациите, че треньорът Станимир Стоилов е недоволен от представянето му.

"В големите отбори като Левски и ЦСКА винаги има спекулации. Станимир Стоилов се е съсредоточил изцяло върху представянето на отбора и има ли нещо нередно, веднага го казва. Може би се опитват да вкарат напрежение, но на нас такива неща не ни влияят", добави Боби Цонев, който спечели наградата за Играч на месеца за втори път в кариерата си.

Халфът каза и какво е променил Мъри на "Герена". "Най-важното - дисциплина, организация на играта не само на терена, но и в съблекалнята. Резултатите на този етап не са задоволителни и за него, и за нас, но работим, изпълняваме неговите указания и се надявам много скоро да видим ефекта", завърши той.

Снимка: Lap.bg