Черно море победи с 1:0 Левски в един от най-интересните мачове от 13-ия кръг на efbet Лига.

Единственият гол на стадион "Тича" във Варна вкара Родриго Енрике малко след началото на второто полувреме. Той се разписа след асистенция на Зе Гомеш.

Така "моряците" спряха серията на "сините" от три поредни победи във всички турнири и с успеха събраха18 точки, които им отреждат 5-то място в класирането. Левски остава с 14 пункта и заема 7-ма позиция.

В следващия кръг Черно море приема Царско село, докато Левски гостува на Славия. 


Треньорът на Черно море Илиан Илиев имаше доста кадрови проблеми преди мача. В лазарета на "моряците" са Стефан Велев, Георги Георгиев, Иван Дичевски и Родриго и Даниел Димов. В предни позиции за варненци действаха Зе Гомеш и Йехвен Сердюк, в центъра на терена игра един от любимците на синята публика Васил Панайотов.

Станимир Стоилов изненадващо остави на пейката Здравко Димитров и Борислав Цонев, които са сред твърдите му титуляри. Вместо тях Мъри заложи от 1-ата минута на Марин Петков и Димитър Костадинов, атаката поведе Билал Бари, който в последните три срещи вкара пет гола.

Двата отбора влязоха в мача в добра форма. Черно море нямаше загуба в първенството в пет поредни двубоя, от които четири завършиха наравно, докато Левски се беше наложил в последните си две срещи.

Срещата започна с поделено надмощие, като още във 2-ата минута "сините" изпълниха ъглов удар, след който обаче не последва голова опасност.  

В 6-ата Виктор Попов от домакините се включи отдясно, влезе в наказателното поле и центрира успоредно на аутлинията. Нападател на "моряците" бе близо да засече топката във вратата на Николай Михайлов, но се размина с нея.

В следващите минути двата тима се вкопяиха в здрава битка и размениха по няколко контраатаки.

В 41-ата минута Васил Панайотов се озова на изгодна позиция за изстрел. Той получи топката пред наказателното поле, намери най-добрата възможна гледна точка, но не уцели добре топката и тя излезе в аут.

Минутка по-късно Виктор Попов открадна топката от Радослав Цонев, но стреля с левия крак високо над вратата.

"Сините" владееха повече топката, но не създадоха чисти голови положения. В последната минута на полувремето Живко Атанасов сбърка пред наказателното поле и се наложи Пабло Гарсия да извърши нарушение, с което заслужи жълт картон. Топката бе поставена на около 27 метра фронтално срещу вратата, а Радослав Цонев изпрати топката в стената.

В началото на втората част Черно море поведе. В 49-ата минута Родриго Енрике получи топката пред наказателното поле, успя да се справи с Драган Михайлович, намери място за стрелба и я изпрати в долния ляв ъгъл на Николай Михайлов за 1:0.

В 54-ата минута Велислав Василев стреля от дистанция, а Николай Михайлов с изби в корнер. В 66-ата Радослав Цонев стреля от границата на наказателното поле, но Дюлгеров спаси.

В 82-ата минута Родриго стреля опасно, но Михайлов изби в корнер.

Левски създаде най-доброто си положение в 84-ата минута. След атака отдясно Билал Бари се озова в добра ситуация, стреля, но Иван Дюлгеров успя да се добере до топката и предотврати опасността.

До края на мача не се стигна до нови чисти голови положения.

Черно море - Левски 1:0

Голмайстор: 1:0 Енрике (49)

Черно море: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Панов, Панайотов, Алварес, Енрике, Гомеш (83-Д. Димов), Василев (75-Непомусено), Сердюк
Треньор: Илиан Илиев

Левски: Михайлов, Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов, Радослав Цонев (89-Мартин Петков), Миланов, Костадинов (65-Здр. Димитров), Краев, Марин Петков (58-Б. Цонев), Бари
Треньор: Станимир Стоилов

Варна, ст.: "Тича"
Съдия: Станимир Тренчев
Жълти картони: Алварес (Черно море); 
Червен картон: Алварес 90' (Черно море)