Левски очаква бразилския защитник Цунами да пристигне в София след 2 седмици – около 20 ноември, пише „Тема Спорт“. „Сините“ вече са се разбрали за привличането на 25-годишния бранител, който ще дойде на „Георги Аспарухов“ като свободен агент.

Цунами в момента е част от бразилския третодивизионен Ботафого-ПБ. През тази година има 20 шампионатни двубоя, в които е отбелязал 2 гола.

Той никога в кариерата си не е играл на по-високо ниво. Това ще бъде и първото му излизане зад граница, което означава, че ще се нуждае от време за адаптация.

Вендерсон де Фрейтас Соарес-Цунами е роден на 4 януари 1996 година. Той е висок 189 сантиметра, по-силния му крак е левият. Бразилецът може да играе и в центъра на защитата.

Така че ще бъде конкурент не само на преотстъпения от Шарльороа Иван Горанов на фланга, но и на Гьоко Зайков и Хосе Кордоба в ядрото на ариергарда. В кариерата си Вендерсон е носил още екипите на Ремо, Атлетико Тубарао, Куяба и Манаос, преди в началото на годината да премине в Ботафого-ПБ.