Левски направи още една крачка към пълна промяна на собствеността на клуба. Това стана ясно след общото събрание на най-големия миноритарен акционер в клуба - Тръст "Синя България".

След него стана ясно, че старият Управителен съвет е освободен от отговорност и беше избран нов. Момчил Лазаров, който е част от тръста, внесе повече яснота от днешното събитие. Припомняме, че от няколко дни се говори, че мажоритарен собственик на 26-кратния шампион на България може да стане фенско сдружение (б.р.: вижте подробности във видеото).

"Събранието е редовно, което, както всяка година, се отчете стария УС на организацията, чухме отчети на Петър Ганев, който е член на надзорния съвет на Левски. Беше освободен стария УС, назначи се нов и се взе едно решение за това, че Тръста изрази своята готовност да прехвърли притежаваните от него акции на сдружение на привържениците, което притежава мажоритарен дял. Това все още е един начален процес".

"Сдружението не е създадено, за това сдружение се заговори още на общото събрание. Това е една стъпка, която тепърва ще се задълбочи и ще се създава. Дотук са водени разговори, предварителни срещи са водени, подготвя се концепция, но това е един дълъг и сложен процес. Работи се, ще засегне доста групи привърженици, защото идеята на това сдружение е да бъде на всички левскари, а не само на определена група от хора".

"Идеята е това сдружение да бъде мажоритарен собственик на Левски. Естествено, че ще трябва господин Сираков или някой друг да даде своите акции. Още няма как да има яснота. Господин Сираков заяви още на първото събрание, когато стана собственик на Левски, че неговият план е до две години Левски да се върне на левскарите. Всичко това предстои напред във времето".

"Всичко зависи от това как ще се развие цялата подготовка на въпросното сдружение, със сигурност няма да стане за ден или два. Ръководните фактори в новото сдружение трябва да бъдат избрани от новото сдружение. Целта е да бъде изключително широко, нямам как да кажем отсега кой ще бъде ръководен фактор.

 Надявам се да имам една добра комуникация с клуба. Решението на Тръста, макар и принципно, е, че акциите ще бъдат прехвърлени на сдружение, което притежава мажоритарен дял. Не е идеята просто да местим от сдружение в сдружение акциите", заяви Лазаров.

Снимка: Lap.bg