„Градим отбор за бъдещето“, обичат да казват в Левски. Дали е така обаче? Справка показва, че на „Герена“ ще имат доста работа, за да задържат този тим или най-вече неговата основа, защото в момента имат 12 души, чиито договори изтичат през лятото, пише „Мач Телеграф“.

А най-лошото е, че 10 от тях са титуляри. Можем да го кажем и по-ясно – от тези, на които най-много разчита Станимир Стоилов, само един е обвързан с по-дългосрочен договор – Андриан Краев. Останалите – Николай Михайлов, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Ради и Боби Цоневи, Георги Миланов, Здравко Димитров и Билал Бари, имат отношения със „сините“ само до лятото. Към тях трябва да прибавим защитниците Георги Александров и Дениз Динев.

Последният минава за един от най-обещаващите младоци в школата. Неслучайно често тренира при мъжете, а не при наборите си.

Не е тайна, че на „Герена“ искат да задържат на всяка цена Георги Миланов, който придава далеч по-друг облик на отбора. Да си го кажем право – европейски. Но пък едва ли ще искат да изпуснат близнаците Цоневи, които имат на сметката си 5 гола и 3 асистенции. Същото важи и за младите чужденци Билал Бари и Хосе Кордоба, които цъфтят при Стоилов. Първият най-после започна да вкарва и се смята, че клубове от чужбина вече са започнали да го следят по-детайлно. Специалистите пък са категорични, че Кордоба е нешлифован диамант, който би донесъл добри пари в касата на Левски. Панамецът е с невероятна физика, остава само да се научи тактиката.

Здравко Димитров също върви в графата – интересни играчи. И той може да се превърне от грозно пате в лебед, особено при специалист като Станимир Стоилов, който умее да развива играчите си. През лятото интерес към него имаше от Турция, но условието бе да си тръгне от Левски като свободен агент.

Михайлович доказа верността си към „синята“ идея, а Николай Михайлов все пак е капитан на отбора. При Горанов ситуацията е сложна, защото той все пак е собственост на друг клуб – Шарлероа. Белгийците следят изкъсо изявите му и едва ли ще пропуснат да си го върнат и да направи нов опит да пробие при тях.

От изброените по-горе футболисти изглежда, че Георги Александров няма да липсва, след като на „Герена“ след нова година ще се появи още един централен защитник – Ноа Сонко Сундберг.

Смята се също, че „сините“ нямат да имат проблем с подновяването на договорите, ако успеят да придумат Георги Миланов да го направи. Така ще имат по-голяма увереност в преговорите с останалите. Най-вече заради статута му в отбора, както и визитката. А и изграждането на отбор за Европа ще има нуждата от такъв играч като него.