Спортно-техническият щаб на Левски търси отбор на Христос Шелис, пише “Тема Спорт”. “Сините” дори са склонни да пуснат 21-годишния кипърски младежки национал под наем през зимата, ако не му намерят купувач. 

Централният защитник бе привлечен през лятото по настояване на тогавашния треньор Живко Миланов. Шелис пристигна от АПОЕЛ Никозия - клуб, в който преди време игра Миланов. За да се озове на “Герена” кипърецът разтрогна контракта си и дойде като свободен агент. 

Христос бе титуляр в началото на кампанията. Остана такъв и след като “сините” бяха поети от Станимир Стоилов. Една от първите задачи на Мъри обаче беше да привлече още един бранител. Той доведе под наем от Етър панамеца Хосе Кордоба. След кратка адаптация именно последният застана редом до северномакедонеца Гьоко Зайков в центъра на защитата. Шелис пък седна на пейката, а в последните двубои трудно намира място дори в групата. 

Причината Левски да търси нов клуб на Шелис е, че има подписи с двама бранители, които влизат в сила на 1 януари 2022 година. Това са 25-годишният Ноа Сонко Сундберг и връстникът му Цунами. Първият е част от шведския Йостерсунд. Той е роден в скандинавската страна и е национал на Гамбия. Бразилецът Цунами пък имаше контракт с третодивизионния Ботафого-ПБ, но той изтича и играчът идва като свободен агент. С него пристига и сънародникът му Велтон - 25-годишен нападател.