Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния мач срещу Ботев (Пловдив).

"Мисля, че всички футболисти ще могат да вземат участие в мача. Мартин Петков още не е готов за игра с топка и няма да го рискуваме, за да не се получи нова контузия. След този мач ще го включим в игрова практика. Всички други футболисти ще са на линия за мача. Ботев през тази година показва много добри игри с много добра комбинативност. Държат контрола на топката, отборът израсна много през последната година". 

"Ние се концентрираме върху нашата игра - това е най-важно за нас. Ако играем на ниво, би трябвало да спечелим. Много важно е как ще играем във фаза защита, там са основните ми притеснения. Това е последният ни мач на "Герена" през тази година, очаквам футболистите ми да играят на максимум от възможностите си. Трябва ни самочувствие, увереност и футболна агресия. Това са нещата, които трябва да търсим в утрешния мач".

"Трябва да се доближим до най-доброто си представяне, което сме имали досега. Справяме се със сгъстения цикъл. Колкото повече мачове играем, толкова повече вдигаме спортно-техническото ниво. Нормално е един футболист в един месец да изиграе 6 мача. Това не е оправдание. Умората повече е в главата на човек. Важно е да се прояви характер и воля." 

"Не можем да направим кой знае какви ротации. Ще преценим кои са в най-добро състояние и ще изберем подходящите хора, които да донесат трите точки. Прекалено лесно допускаме противника да достига до нашата защита. Там трябва да подобрим нещата. Утре трябва да се опитаме още в предни позиции да отнемаме топката, за да не натоварваме толкова защитниците. Нито един футболист не е освободен от работа в някоя от двете фази, трябва да участва както в защита, така и в атака".

"Държа всеки футболист да играе на максимум от възможностите си. За мен е важно играчите да искат да се учат и да имат желание. Да спазват техническата дисциплина и да правят работите, които треньорите изискваме от тях. Ботев винаги е играл футбол. Вече са стабилни, вървят напред в игрови план", заяви Мъри Стоилов.