Легендата на Левски Кирил Ивков присъства на неделната среща в Кюстендил на ръководителите на клуба с привържениците на „сините“ в града под Осогово, които са доста многобройни.

Бившият бранител уточни, че е бил в Града на черешите не толкова в качеството си на легенда, а като фен и човек, който милее на Левски и живее с проблемите му. „Мач Телеграф“ разговаря с него не само около въпросната среща и бъдещето на „сините“, а и за представянето на отбора в последните мачове.

„Изключително радостен съм от срещата, която се организира в Кюстендил. Определено хората имат интерес към това, което клубът иска да направи – Сдружението, в което да влязат колкото се може повече левскари, които да придобият акциите. Посрещнаха ни страхотно. За пореден път се убедих колко много са хората, които обичат Левски, колко силно са привързани към него".

"Радваха ни се, снимаха се с нас, искаха автографи. Мен специално ме уважават много не само като бивш футболист на Левски, а и като човек, който е допринесъл за футбола в Кюстендил. Аз довърших като треньор сезона, в който Велбъжд (б.р. – тогава се казваше Левски Кюстендил) спечели последната си промоция за „А“ група (б.р. – сезон 1994/95)".

"Хората бяха много радостни, че се видяхме. Фен-клубът ни в града е страхотен. Подобни срещи ми дават надежда, че бъдещето на Левски е добро и клубът ще си стъпи на крака“, демонстрира оптимизъм двукратният футболист номер 1 на България. След това разговорът продължи около актуалното състояние на „сините“:

„Мисля, че сме на прав път. Мъри си е Мъри. Има правилен подход към играчите – не им се кара, когато сбъркат. Играем все по-добре, а сме най-младият или един от най-младите отбори в Първа лига. Марин Петков е голям талант и една от надеждите на българския футбол. А и не само той. Да ви кажа честно – не очаквах да победим Ботев Пд, защото те са много силен отбор, с доста качествени чужденци".

"Въпреки това играхме много силно. Спечелихме заслужено. Питате ме какво най-много ми харесва в играта на Левски – това, че много бързо си връщаме притежанието на топката, след като я загубим. Показахме агресия, но както каза Стоилов – футболна агресия, а не такава, която включва груба игра".

"Вече около 500 минути не сме пускали гол, което е страхотно и според мен се дължи не само на по-добрата игра на защитниците, а на целия отбор, когато се отбранява. За мен един от най-силните ни играчи в последните мачове е Хосе Кордоба. Бори се, доста бърз е и се надявам да се развива още“, добави Кирил Ивков.

„Много ми се иска да победим и в Стара Загора, но си давам сметка, че това ще е много тежък мач. Успеем ли да вземем три точки и там, правим огромна крачка към място в шестицата. Една победа над Берое ще дойде доста добре и за самочувствието на тези млади момчета, които са в отбора. Ще може да се работи по-спокойно и през зимата".

"Радвам се, че вече взехме двама защитници. Трябва ни и централен нападател. Левски винаги е имал силен таран, който бележи много голове. Случаят с братя Цоневи и тяхното бъдеще не искам да го коментирам. Стоилов мисля, че отговори. Надявам се, че с една добра подготовка и селекция Левски ще изглежда значително по-добре през пролетния дял на сезона“, завърши пред нас Кирил Ивков.