Ръководството на Левски ще откупи Велтон от агенция. Тя вече държи правата на бразилеца, след като го закупи от Ботафого ПБ, а сините от своя страна ще й броят 50 000 евро за нападателя. Това означава, че атакуващият футболист е свободен да пристигне на „Герена”.

Тази практика не е чужда в Страната на кафето. По подобен начин Неймар бе взет в Барселона, когато каталунците платиха желаната сума, за да привлекат голямата звезда на Сантос. Така действат и от Лудогорец.

Както вече „Тема Спорт” написа, Велтон е сигурно ново попълнение на Левски, но в последните седмици имаше леки спънки с клуба си Ботафого ПБ. Бразилският тим искаше да го задържи, но желанието на нападателя е да си опита късмета в Европа. Той вече е постигнал договорка с ръководството на сините. Велтон е в готовност да пристигне в София и да сложи подписа си под контракт за две години и половина, но все още не е ясно дали това ще се случи до края на годината или в първите дни на месец януари.

До момента столичани привлякоха двама нови, след като успяха да подпишат с Ноа Сонко Сундберг и Цунами. Последният дойде на „Герена” именно от споменатия по-горе Ботафого ПБ.

С привличането на тримата няма да бъде сложена точка на селекцията, като по всяка вероятност Левски ще се подсили на още една позиция. Желанието на Станимир Стоилов е да му бъде уреден поне още един нов, но това няма да се случи на всяка цена, а само когато треньорът е убеден в качествата на въпросния играч. В момента Мъри и щабът му продължават да разглеждат докладите, които им бяха изпратени от скаутите.