Петър Хубчев очевидно няма никакво намерение да намалява финансовите си претенции към Левски. ФИФА осъди „сините“ да платят около 800 000 евро с лихвите на Хубчев и асистентите му като компенсация за предсрочно прекратения договор. 

От „Герена“ обявиха, че бившият защитник е отказал да води преговори за намаляване на тази сума с изпълнителния директор Иво Ивков. Единствената отстъпка на Хубчев и компания била със срока за плащане. Той се е съгласил това да не стане веднага, а до шест месеца на траншове. 

Левски вече направи първото плащане по дълга. „Сините“ фенове, обединени в НКП пък поискаха бившият треньор на клуба да се съобрази с тежкото финансово състояние на клуба и да направи отстъпка в името на Левски. Агитката призова Хубчев да преосмисли позицията си и му даде 10-дневен ултиматум, в който да реши дали да фалира клуба, или да му даде шанс да се изправи на крака.

С Петър Хубчев се е свързал парламентьор от агитката – популярен привърженик, на който всеки в Сектор Б знае името. „Мач Телеграф“ запазва в тайна на този етап кой е въпросният парламентьор, но разкрива резултата от обаждането му на Хубчев. 

Треньорът, който към днешна дата най-вероятно е в Германия, в никакъв случай не е останал доволен от позвъняването от агитката. Бившият защитник се е разкрещял на фена, твърдейки, че споменатите по-горе 800 000 лева не са само за него, а част от тях са и за асистентите му. В крайна сметка Хубси му е треснал набързо телефона, без въобще да му даде възможност да обяви гледната точка на агитката.

„Мач Телеграф“ разговаря с Хубчев малко след като агитката му постави ултиматум. Пред колегите бившият треньор обяви в типичния си стил, че било нахално да му звънят, за да го питат за Левски, но поне се държал любезно.