В края на годината е време за равносметка. Такава със сигурност е направил и треньорският щаб на Левски. Сините завършиха в шестицата есенния полусезон и след изключително лошото начало тимът все пак ще зимува в първата шестица. „Тема Спорт“ предложи анализ на играчите, които се оказаха големите разочарования.


Христос ШЕЛИС (21 г.)

Кипърският младежки национал тотално разочарова с представянето си от началото на сезона. Той взе участие в 11 мача в първенството, но не показа, че има качествата да играе в тима на Левски. След пристигането на Станимир Стоилов той изгуби титулярната си позиция за сметка на Хосе Кордоба, а треньорът на сините призна, че той има психологически проблеми, които му пречат да се представя на добро ниво. Мъри заяви, че когато тези неща се оправят при защитника, той ще получи шанс. Всеки фен на сините си спомня грешката на Шелис при попадението на Жорди Кайседо в дербито срещу ЦСКА, което бе загубено от сините с 1:2 на „Васил Левски“.


Иван ГОРАНОВ (29 г.)

Левият защитник взе участие в 18 мача от началото на кампанията, но не успя да впечатли с представянето си. 29-годишният бранител нямаше конкуренция на фланга и това явно го успокои. Той не действаше с острота в атака и лесно пропускаше противниковите нападатели. Горанов правеше множество центрирания в мачовете, но те много често не даваха резултат и той завърши полусезона без асистенция.


Ивайло НАЙДЕНОВ (23 г.)

Младокът не успя да се възползва от шанса, че сините стартираха в ограничен състав, и не можа да си спечели титулярна позиция. Той стартира в едва четири мача като титуляр и не успя да убеди в тях. В последните мачове не намери място в състава на Станимир Стоилов и треньорът на сините е предложил на ръководството да го прати под наем през пролетта, а след това да преценява бъдещето му на „Герена“. По-често за заместник на Драган Михайлович е избиран Патрик-Габриел Галчев, а титулярната позиция на Найденов като вътрешен халф изглежда химера за него, след като там незаменими са Радослав Цонев и Андриан Краев.


Симеон СЛАВЧЕВ (28 г.)

Халфът вече не е част от тима на Левски, но в началото на сезона записа пет двубоя за сините. Бившият национал бе често преследван от контузии, което му попречи да разгърне пълния си потенциал и през пролетта ще трябва да търси отбор, в който да си възвърне формата. Последният двубой за Славчев с екипа на сините бе на 20 август при загубата от Ботев Пловдив с 3:1 в Коматево, а тогава халфът си отбеляза нелеп автогол. След края на мача той влезе в пререкания с феновете на Левски. При завръщането на Станимир Стоилов начело на сините треньорът му посочи вратата, а след месеци на преговори халфът склони и прекрати договора си с Левски с много отстъпки спрямо клуба.

 
Здравко ДИМИТРОВ (23 г.)

Крилото е един от тримата футболисти на сините, които взеха участие във всички мачове на Левски от началото на първенството. Но в 19 двубоя той успя да реализира едно попадение и да даде една асистенция. След завръщането на Станимир Стоилов се видя прогрес в играта му в защита, но в последните мачове Димитров тотално загуби формата си и не успя да разгърне потенциала, с който разполага. Единствено ограниченият избор на треньора на сините му позволи да играе във всички мачове на тима през кампанията. Не е тайна, че Мъри смяташе Димитров за един от най-перспективните и дори виждаше голям трансфер в чужбина за крилото, но в последните месеци е променил мнението си и не вижда развитие в бившия младежки национал.