Стана ясна още една от проверките на Левски по време на лагера в Турция. В курорта Белек "сините" ще се изправят срещу Марибор. От словенския клуб обявиха програмата си и посочиха, че на 26 януари ще премерят сили със столичани.

За момента от "Герена" обявиха две уредени контроли. Те ще са срещу Гурник Забже и Бохемианс. Първата е насрочена за 18 януари, а втората - за 21. Вече пък излезе информация, че "сините" ще се изправят и срещу Динамо (Киев).

Марибор е лидер в своето първенство с 39 точки, на 1 пред втория Копер. През изминалия сезон пък съперникът на 26-кратните шампиони приключи на второто място в класирането. 

Припомняме, че Левски и Марибор играха във втория предварителен кръг на Лига Европа през 2016 г. В първия мач навън „сините“ завършиха наравно 0:0. В реванша на „Георги Аспарухов“ Франсис Нар изведе столичани напред, но гол на Маркош Тавареш в средата на второто полувреме донесе равенството на гостите. С повече голове на чужд терен, словенците отстраниха Левски, воден тогава от Люпко Петрович.