Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си около развитието на „сините“. Той заяви, че клуба има напредък и върви във възходяща линия.

„След завръщането на на Станимир Стоилов се вижда, че Левски играе по-добре. Доволен съм от това, което виждам. Явно играчите се вслушват в неговите наставления и съответно идват и по-добрите резултати.

Забелязвам, че Левски има голямо подобрение в предни позиции. Пресират дълбоко в половината на съперника и по този начин не му позволяват да контролира топката. Билал Бари започна да се представя на добро ниво и да бележи. Здравко Димитров и Андриан Краев също играят на добро ниво. Левски подписа с двама, но ми се струва, че трябва с още играчи да се договорят.

Хубаво е, че Николай Михайлов подобри играта си и натрупа поредица без допуснат гол, но за да се случи това, трябваше и защитниците също да заиграят по-добре. Забелязвам, че разстоянието между защитата и халфовата линия се скъси и по този начин са по-компактни. Дебнат за контраатаки и това носи допълнително разнообразие в играта на отбора“, коментира Вълчев.

„Левски има нужда от централен нападател. Не може само с Билал Бари. Необходима е и конкуренция. Хубаво е да се вземе и някой халф. Вратар също ще е добре да се вземе, защото Николай Михайлов няма конкурент. Пламен Андреев е прекалено млад и няма необходимия опит.

Хубаво е, че си поставиха цел да вземат Купата на България. Вярвам, че това ще се случи, но не бива да се отписва и първенството, защото разликата до третата позиция не е много.

Хубаво е, че Станимир Стоилов налага юноши на клуба. Не знам дали няма да е добре да вземат и някой българин от друг клуб. Доколкото съм запознат Мъри не е доволен от братя Цоневи, а за Николай Михайлов сигурно ще изчакат да дойде добра оферта“, заяви легендата на Левски.