Капитанът на Левски Николай Михайлов ще остане в клуба поне до лятото. Едва след края на сезона може да се стигне до трансфер на вратаря в чужбина, пише "Тема спорт". 

Интерес към него има от турския елитен Гиросунспор и двете страни са влезли в контакт. Първоначално се бяха появили информации, че вратарят ще премине баз пари в тима, но ръководството на "сините" не е било склонно на подобен вариант.

Преди това се заговори за интерес към Михайлов от Близкия изток, като и там шефовете на "Герена" ще процедират по същия начин. Настоящият договор на опитния страж изтича през лятото и той може още сега да води преговори и да подпише предварителен договор с клуб, в който да премине след края на сезона.

Основната причина за това решение е, че Станимир Стоилов няма резервен вариант за титулярен вратар. "Сините" трудно ще намерят равностоен заместник на Михайлов през зимния трансферен прозорец. 

В момента приоритет за клуба е привличането на атакуващ халф, който да може да бъде ползван и по крилата. В момента от "Герена" водят преговори с играч от Балканите, който се опитва да прекрати договора си с настоящия си клуб и да стане свободен агент.

Втори вратар на "сините" е младият Пламен Андреев. Мъри вече заяви, че 17-годишният страж ще пази в мачовете за Купата на България, но той няма необходимия опит, за да бъде под рамката през целия пролетен полусезон. Третият вратар също е юноша на клуба - Йоан Загоров. 16-годишният талант все още не е направил дебюта си за първия отбор.

Николай Михайлов се превърна в лидер на Левски от началото на сезона, навлизайки в отлична форма. Той затвърди доброто си представяне в края на полусезона, в който записа пет поредни "сухи" мрежи, като така бройката им нарасна на 8 в 18 двубоя. Капитанът умело ръководи защитата пред себе си и внася спокойствие в тима.