Халфът на Левски Борислав Цонев е отказал да бъде трансфериран в Украйна. Решението му е вбесило мажоритарният собственик Наско Сираков и треньорът на сините Станимир Стоилов, пише "Тема:Спорт". 

Причината за отказа на българския национал е ситуацията в бившата съветска република, която постоянно е нажежавана от Русия и Запада. 

Ръководството на столичани по всички начини се опитва да осъществи трансфер на Борислав, както и на брат му Радослав, тъй като взимат сериозни възнаграждения и клубът иска да се освободи от тази тежест. Братята не са навити да си намалят заплатите.

Ако се стигне до раздяла, това ще позволи Левски да привлече още един нов футболист. Сините вече са провели разговори със сръбския футболист Джордже Иванович, който е собственост на белоруския Шахтьор Солигорск. Условието на българския клуб е крилото да скъса договора си с настоящия си тим, след което да премине на „Герена“, но до момента това не се случва. 

Сръбският футболист ще се разписва срещу по-ниска сума, в сравнение с братя Цоневи, което напълно удовлетворява шефовете на Левски. В началото на подготовката Станимир Стоилов заяви, че Борислав и Радослав са част от тима и ще трябва да продължат да се доказват. 

„Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. Имаме да решаваме финансови проблеми, така че е нормално да търсим решаване на тези проблеми. На този етап двамата са играчи на Левски и няма никой отстранен“, заяви Мъри преди първата тренировка на сините за годината. 

Борислав Цонев изигра 18 двубоя от началото на сезона, в които реализира пет попадения, докато Радослав бе на терена в 16 мача и отбеляза един гол. Двамата на няколко пъти си навличаха гнева на Станимир Стоилов, след като често влизаха в пререкания със съперници и съдии, което често водеше до получаването на жълти картони. Треньорът имаше разговори с близнаците, но това явно не е дало необходимия ефект и сините търсят опции за двамата.