Левски се отказа от 35 000 евро, за да се отърве от Борислав Цонев, съобщава „Мач Телеграф“. „Сините“ разтрогнаха вчера договора си с халфа по взаимно съгласие, а до този момент се стигна след цял куп преговори и отстъпки от страна на Левски.

Раздялата между клуба и близнака стартира в края на миналата година, когато стана ясно, че „сините“ няма да предложат нов договор на Боби и брат му Ради. Отделно от „Герена“ разпространиха чрез близките си мениджъри, че двамата близнаци, на които договорите изтичат в края на сезона, се продават срещу символична сума.

В началото на настоящата година пък ръководството на „сините“ предложи на Боби и Ради да намалят заплатите си, за да помогнат на клуба, борещ се с тежка финансова криза. Близнаците вземат впечатляващите 20 000 лева на калпак, което ги прави най-скъпо платените футболисти на „Герена“ след Георги Миланов. Двамата обаче твърдо отказаха намаление. Те уведомиха шефовете, че не са склонни да си свият заплатата и с една стотинка.

В първите дни на януари от Украйна дойде спасителна оферта за Боби Цонев. Местният Черноморец Одеса направи предложение от 35 000 евро за халфа, което „сините“ моментално приеха. Близнакът обаче първоначално отказа трансфер, защото не хареса финансовите параметри по сделката. Заради това се наложи Левски да се откаже от споменатите по-горе 35 000 евро, а те да отиват в джоба на Боби Цонев, за да има трансфер. „Сините“ решиха, че е по-добре да пуснат халфа без пари и дори на загуба, но да си спестят заплатата му от 10 000 евро месечно.

Днес Черноморец Одеса официално обяви трансфера на Боби Цонев.