Келиан ван дер Каап е новият централен защитник на "Левски". Нидерландецът идва от датския "Виборг" със свободен трансфер, пише "Труд". 

23-годишният футболист ще се присъедини към новите си съотборници през настоящата седмица, но със сигурност пропуска контролата с "Гурник" (Забже) във вторник. 

Дер Каап никога не е играл в Англия, но е известен сред феновете на "Ливърпул" като двойник на големия любимец на "червените" Върджил ван Дайк. Той е играл още в родината си за "Грьонинген" и "Камбуур", както и за израелския "Макаби" (Нетаня).

Привличането му означава, че по всяка вероятност от клуба си тръгва Гьоко Зайков. Националът на Северна Македония не влиза в плановете на наставника Станимир Стоилов. Опитният специалист има на разположение Хосе Кордоба, който през есента се възползва от получения шанс и успя да измести освободения Христос Шелис.

 

 

В края на януари на лагера в Белек ще пристигне и другото ново попълнение Ноа Сонко Сундберг, който понастоящем е с националния отбор на Гамбия. Подобно на нидерландеца и африканският футболист дойде от скандинавско първенство, но от това на Швеция, където бе част от изпадналия вече "Йостерсунд".