Нидерландският Камбур официално обяви раздялата си с българския халф Филип Кръстев. От клуба обявиха, че наемът му от Ломел е прекратен и той се завръща при белгийците, чиято собственост е.

„Благодарим ти за усилията и супех в по-нататъшната ти кариера, Филип“, написаха от Камбур. Сега Ломел трябва да преотстъпи бившия футболист на Славия на Левски до края на сезона.

Ломел привлече Кръстев от Славия за 2,3 милиона евро в средата на 2020 година. Той не изигра нито един мач за белгийския отбор, а бе преотстъпен обратно на Славия. След това последваха периоди под наем в Троа и Камбур.

За нидерландския отбор той записа само пет мача в Ередивизи и купата на страната. Любопитният му гол за купата срещу аматьорите на Аякс се оказа най-запомнящото му действие с екипа на Камбур.

Въпреки че Кръстев трябваше да остане под наем в нидерландския отбор до края на сезона, беше взаимно договорено сделката да бъде прекратена предсрочно.

Според Камбур липсата на игрови минути е основната причина за връщането на Кръстев в Ломел. Българинът има договор с белгийския отбор до лятото на 2025 година.