Новото попълнение на Левски Филип Кръстев смята, че връщането му в България не е крачка назад. Полузащитникът заяви, че по време на престоя му в чужбина е развил много неща от играта си, но също така призна, че е минал през трудни периоди през последната година.

“Офертата от Левски дойде в паузата между двата полусезона, още през декември. От отбора ме потърсиха и главно старши треньорът Станимир Стоилов имаше интерес и искаше да работи с мен. Помислих за този вариант. Винаги ми е било цел да се докажа в чужбина и да успея там и ми беше трудно да взема такова решение, но прецених, че за моята кариера това ще е най-доброто в момента“, каза Кръстев пред Блиц.

„Щастлив съм от трансфера. За мен това не е крачка назад, а добра крачка напред. Със Станимир Стоилов сме коментирали тактика и какви са очакванията му. Обясни ми как тренира неговите отбори и страшно много ми харесват неговите разбирания за стил на игра“, каза още Кръстев в първата си медийна изява, след като стана играч на Левски.

“Откакто съм излязъл в чужбина, Левски е един от отборите, които доста често съм гледал. Изгледал съм доста мачове от първия полусезон. Според мен отборът трябва да бъде доста по-напред. Ясни са амбициите и очакванията на феновете. Това е отбор, който винаги трябва да се бори за първото място. Относно другите проблеми, ние сме футболисти и не можем да контролираме какво ще стане извън терена, но не мисля, че Левски е в критично положение. Не мисля, че ще се стигне до тежка ситуация, закриване и проблеми с лицензи. Все пак феновете винаги ще помогнат, както са правили винаги“.

Кръстев сподели, че не смята, че е предал по някакъв начин Славия, защото когато е бил част от отбора е давал винаги всичко от себе си, но на всеки футболист кариерата се развива и продължава.

“От Славия ми се обадиха само приятели от отбора, друг не ме е търсил. Знам, че има хора, които са недоволни от моето решение, но не мисля, че трябва да се обяснявам на някого или да търся извинение. Не мисля, че това е предателство. Аз съм давал всичко, което мога от себе си за Славия и всички мои треньори и съотборници ме знаят какъв човек съм. Славия винаги ще бъде отборът, който е ме е изгради и съм прекарал почти целия ми живот до момента, но кариерата ми продължава и сега съм 100% отдаден на Левски“.

“Всички критики относно връщането ми в България са основателни. Аз съм на 20 години и след период в чужбина се връщам в България, което не изглежда правилно. Хората обаче не знаят през какво съм минал през последната една година и каква е била ситуацията в двата ми отбора. Развил съм се страшно много и съм подобрил много неща в моята игра, във всяка една част. Много съм се променил по отношение на мисленето. Никога не ми е било, като план като изляза в чужбина да се връщам в България, но не винаги нещата стават, както очакваш и не получаваш, това което заслужаваш. Ако бях останал в Холандия не бях сигурен в игровите минути и дали щях да получавам честен шанс наравно с другите футболисти. Аз съм посветил живота си на този спорт и мисля, че в момента да се върна в Левски е най-доброто сега”, завърши Кръстев.

Снимка: Lap.bg