Левски завърши 2:2 срещу лидера в Словения Марибор в третата контрола на „сините“ от зимния лагер в Турция. В състав под 21 години средна възраст тимът на Станимир Стоилов поведе с гол на Хосе Кордоба десетина минути преди почивката. В 42-рата минута Ян Репас възстанови равенството, а малко по-късно с гол на Джордже Иванович се стигна до обрат. В 76-ата минута Здравко Димитров изравни.

Младият състав на „Левски“ започна по-добре и в 4-тата минута организира първата по-опасна атака. Марин Петков проби в наказателното поле отдясно. Той беше спрян чисто от Грегор Сикошет и въпреки че футболист на „сините“ падна на терена, дузпа не беше отсъдена.

Пет минути по-късно Билал Бари получи на десния фланг, опита диагонален удар от движение, но топката премина встрани от целта.

В следващите минути „Левски“ продължи да контролира владението върху топката.

В 29-ата минута Цунами опита центриране отляво, но никой от неговите съотборници не съумя да играе с топката и тя напусна очертанията на терена.

Секунди по-късно Филип Кръстев беше фаулиран в дъгата на наказателното поле и „Левски“ получи възможност за директен обстрел. Марин Петков изпълни прекия свободен удар, като опита да изненада Азбе Юг с удар по земя, но стражът внимаваше и успя да улови. 

По-настоятелните действия на „сините“ дадоха резултат в 35-ата минута. Марин Петков центрира от фаул, Хосе Кордоба се извиси и с глава реализира във вратата на Азбе Юг за 1:0.

В 42-рата минута „Марибор“ изравни с първия си удар по посока вратата на Пламен Андреев. Ян Репас стреля от дистанция и топката влетя в горния ляв ъгъл – 1:1.

Три минути по-късно словенците стигнаха до обрат в резултата. Огнен Мудрински проби през центъра и изведе свой съотборник в наказателното поле. Последва успореден пас на голлинията. Патрик-Габриел Галчев се размина с топката, която достигна до Джордже Иванович и той вкара от непосредствена близост.

Втората част започна с нов натиск на „Левски“. В 46-ата минута Азбе Юг спаси опасен удар на Цунами от фал. Топката тупна коварно пред стража, но той успя да избие. Секунди по-късно Юг пресече подаване към Димитър Костадинов.

В 56-ата минута след остро центриране отляво Андриан Краев успя да изчисти, като топката кацна върху напречната греда, преди да излезе в ъглов удар. При последвалия корнер не се наложи на влезлия като резерва Николай Михайлов да се намесва.

Няколко минути по-късно дясната греда помогна на „сините“. Джордже Иванович беше изведен очи в очи с Николай Михайлов, но ударът му срещна страничния стълб.

В 70-ата минута Билал Бари беше изведен на стрелкова позиция в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но неточно.

Седем минути по-късно „Левски“ възстанови равенството след постепенна атака. Удар на Филип Кръстев от дъгата на наказателното поле беше блокиран. Топката се озова в Радослав Цонев, който изведе Здравко Димитров. Крилото с хубав удар в далечния ъгъл вкара за 2:2.

До края на срещата последва здрава битка, но до нови попадения не се стигна.

Левски - Марибор 2:2

1:0 Хосе Кордоба 35'

1:1 Ян Репас 42'

1:2 Джордже Иванович 45‘

2:2 Здравко Димитров 76‘

Състав:

Левски: 66. Пламен Андреев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 27. Асен Митков, 30. Филип Кръстев, 88. Марин Петков, 20. Димитър Костадинов, 19. Билал Бари

Резерви: 13. Николай Михайлов, 99. Йоан Загоров, 4. Иван Горанов, 10. Радослав Цонев, 11. Здравко Димитров, 14. Денис Динев, 17. Велтон, 34. Димитър Андонов, 71. Антоан Стоянов, 91. Драган Михайлович

Треньор: Станимир Стоилов