Турски клубове ще следят през целия пролетен полусезон изявите на двама от младите играчи на Левски. Това са 16-годишният халф Асен Митков и 18-годишният централен нападател Марин Петков, пише "Тема:Спорт".

Двамата са хванали окото на редица отбори с представянето си по време на дългия лагер в Белек. Сините бяха в югоизточната ни съседка повече от месец, като в този период изиграха 6 проверки. Те се представиха много силно срещу шампиона на Словения Марибор (2:2), както и срещу украинския гранд Динамо Киев (1:1).

С играта си в спарингите Митков, който на 17 февруари става на 17, както и Петков, дадоха сериозна заявка за титулярно място в състава през пролетния полусезон. Първият засега е предпочитан пред Радослав Цонев. Марин пък е пускан на десния фланг на нападението. Там може да играе и Георги Миланов, който до момента не участва в нито един спаринг, защото лекува контузия.

Левски на практика приключи със селекцията. По време на зимния трансферен прозорец сините привлякоха централните защитници Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап, левия бек Цунами, халфа Филип Кръстев и нападателя Велтон.

Поне четирима от тях ще са титуляри, като се очаква единствено Ван дер Каап да не стартира в първия пролетен кръг. На 19 февруари, събота, Левски приема на „Георги Аспарухов“ Локомотив Пловдив. Двубоят е от 15:00 часа.

На този етап няма да има и напускащи футболисти. Левият бек Иван Горанов имаше няколко предложения, включително от Берое и Локо Пд, но предпочете да остане на „Герена“, макар и да се очаква да е резерва.