ъководството на Левски прави всичко възможно да се раздели с двама от опитните си играчи – левия бек Иван Горанов и халфа Радослав Цонев, твърди „Тема спорт“. Те не попадат в плановете на Станимир Стоилов за пролетния дял на първенството, ще бъдат и резерви утре срещу Локо Пд.

Това ясно им бе показано по време на зимната подготовка. Двамата бяха твърди титуляри през есенния полусезон, но по време на спарингите за пролетния полусезон получаваха малко игрово време. Горанов е вече трети избор за поста на ляв защитник. Първата опция пред Стоилов е привлеченият по време на паузата бразилец Цунами. Втора е Галчев.

Радослав Цонев пък също бе изместен от младок – Асен Митков, който вчера навърши 17 години. В средата на терена Стоилов започна да налага и взетия през есента Димитър Костадинов. А когато и Георги Миланов бъде готов за игра, то минутите за Ради през пролетта ще са силно ограничени.

От Левски действат с двамата нежелани по отработена схема – тази с Борислав Цонев и с Мартин Петков. Двамата бяха предложени на куп чуждестранни клубове, а играчите се спряха на предложения от Черноморец Одеса. След това разтрогнаха договорите си с Левски и преминаха при украинците като свободни агенти. На „Георги Аспарухов“ пък си спестиха заплатите им, макар и да не изкараха стотинка от трансфери.

Такава е ситуацията сега с Радослав и Иван Горанов. Двамата обаче не са си намерили клубове, които да им плащат поне парите, които взимат на „Герена“. Това е и причината те още да стоят при сините. В Левски се надяват до затварянето на трансферния прозорец в края на февруари да решат казуса с ненужните.

През есента Ради Цонев бе на терена в 17 мача във всички турнири, в които вкара 1 гол. Горанов пък записа 19 срещи.

Снимка: Lap.bg