Легендата на Левски Емил Спасов сподели впечатленията си пред "Тема Спорт" от победата на сините над Локомотив Пловдив в последния кръг.

Славният футболист на столичани се изказа ласкаво за новите попълнения и заяви, че атмосферата на "Герена" от изминалата събота му е напомнила за мачовете по негово време, когато трибуните са били пълни.

Той е оптимист, че Левски може да спечели предстоящите двубои с ФК ЦСКА 1948, ЦСКА и Лудогорец.

Г-н Спасов, какви са впечатленията ви от първия официален мач на Левски за 2022 година срещу Локомотив Пловдив?

- Стана хубав футболен празник. Имах покана от ръководството на сините да присъствам на първия мач на тима за тази календарна година и я приех с удоволствие. Бях на двубоя и беше хубаво изживяване. Обстановката беше прекрасна - първо шествието на феновете до стадиона, а след това "Георги Аспарухов" бе пълен в сравнение с предишни години. Напомни ми за времената, когато ние играехме пред пълни трибуни. Празник за българския футбол и привържениците на Левски, а отборът се отплати с победа. Успехът дойде трудно, но видях изключително старание и себераздаване. Да, има какво още да се желае, но тимът в момента е боеспособен. Хубава победа срещу един от добрите отбори в България, какъвто несъмнено е Локомотив Пловдив. През последните години винаги са на челните места и успехът срещу тях бе необходим. Мога да кажа, че Левски заслужено спечели.

Направи ли ви някой по-специално впечатление с представянето си срещу черно-белите?

- Много силно представяне в средата на терена, особено на Филип Кръстев. Новите попълнения, които не ги бях наблюдавал подробно, ми направиха добро впечатление. Бих отличил Цунами и Сонко, а за Кордоба вече няма какво да говорим. Нещата придобиват приличен вид. Има какво още да се желае, защото сините играха повече от 70 минути с човек повече и отборът можеше да притисне противника си още, за да спечели мача по-рано. Може би и страхът да не допуснат гол ги дърпаше назад. Важното е, че Левски победи в първия си мач, и то пред толкова зрители. Това е добро начало и се надявам занапред тимът още по-стабилно да се представя.

Споделихте за шествието на феновете от Паметника на Апостола до стадион "Георги Аспарухов". Усетихте ли в събота по-голям оптимизъм на "Герена" и обединение между привържениците?

- Да, точно това имах предвид по-горе. При феновете на Левски цари страхотен оптимизъм и дано всичко това остане и занапред. Футболистите трябва да се раздават още повече, да вложат мисъл в играта и малко спокойствие за тези привърженици. Мисля, че отборът е много по-добър от есента и тепърва ще покаже потенциала си.

Станимир Стоилов ли обедини феновете с реалната си оценка за клуба и отбора в момента?

- Разбира се, че и той има основна заслуга. Мъри бе много желан на "Герена", прие поканата от клуба и започна работа. Премина през много перипетии, защото завари отбор, в който не можеше да прави големи промени. Знаете тежкото финансово положение на клуба, но с привличането на свободни агенти отборът тръгна нагоре. Видях в новите - Цунами, Велтон, Сонко и Ван дер Каап, потенциал, който тепърва ще го развиват. Крилото има страхотни качества и дано успее да ги оползотвори, за да помага на Левски. Срещу Локо Пловдив показа добри неща - бързина, техника и демараж. Въпрос на време е новите да се адаптират още по-добре към отбора и да носят още победи.

Предстоят трудни мачове за Левски в първенството. Първото препятствие е ФК ЦСКА 1948, а след това сините ще премерят сили срещу втория и първия в класирането ЦСКА и Лудогорец. Може ли Левски да вземе положителен резултат и от трите двубоя?

- Разбира се, че може да вземе дори и максималния брой точки от тези срещи. В момента сините не отстъпват, освен на Лудогорец, по качества. Не мисля, че Левски е по-слаб от ЦСКА, след като гледах представянето на червените срещу Славия в неделя. Надявам се момчетата на Стоилов да покажат добри игри в предстоящите мачове. Да, има много млади и нови футболисти, които все още свикват с обстановката, колектива и начина на игра. Тепърва ще се обиграва отборът и се надявам с борба и много желание да се постигнат успехи в предстоящите двубои.