Футболистът на Левски Филип Кръстев получи приза за играч номер 1 на 20-ия кръг в efbet Лига заради отличната си игра и гола, който заби срещу Локомотив Пловдив. 

“Искам да благодаря на тези, които са гласували за мен. Щастлив съм от факта, че започнах добре в Левски и че целият отбор записа победа пред нашата публика.

Мечтая да постигна всички възможни цели с нашия клуб - да спечелим Купата, защото за отбора това е важно заради дългата суша. И, естествено, да се класираме за Европа чрез първенството. Моята мечта е да се докажа в Европа, но в момента съм много щастлив в Левски. Не отписвам варианта да остана и по-дълго.

Никой не се бе свързвал с мен от Славия, докато бях в чужбина и не съм имал контакт с никого. Като се върнах, също никой не ме е търсил, само моите стари съотборници ми пожелаха успех.

Присъединих се към отбора, докато бяха в Турция и оставаха две седмици до края на подготовката. Още в началото всички ме приеха много добре. Това ми помага страшно много, чувствам се комфортно и съм мотивиран да се отплатя на хората в отбора.

Ситуацията между двата ми отбора в чужбина бе доста различна. Във Франция тренировките бяха трудни и натоварването ми бе доста голямо, но това ми помогна много. В Нидерландия не беше така. Самата обстановка в Европа бе различна, футболистите са по-подготвени и затова нивото там е по-високо. Динамиката и темпото - това е най-голямата промяна, също така укрепнах физически. Но в темпото и динамиката е най-голямата ми промяна.

Играем с ЦСКА 1948 в събота. Гледах техния мач с Ботев (Враца), ще ни бъде трудно, но очаквам да играем добре и да победим. 

Аз съм най-фокусиран върху самата ми игра, не търся цел да бележа голове, но ще бъда щастлив да вкарам още попадения и да стана голмайстор. Ще бъда щастлив най-вече обаче да помагам на своя отбор.

Има разлика в това да играеш зад нападателя и по-дефанзивно. Не можеш да поемаш толкова много рискове, ако играеш по-дефанзивно. Но аз нямам никакви проблеми, защото така мога да играя повече с топката. Не е голяма разлика, по-скоро зависи от самия стил на нашия отбор - доколко ще мога да се включвам в атаките. Засега получавам възможност.

Не мисля, че е имало притеснение, когато дойдох в Левски. Знам, че трябва да давам всичко от себе си и ако го правя, мисля че публиката ще е доволна”, коментира Кръстев.