Втородивизионният Септември Сф „домакинства“ днес на Левски от 17:30 часа на „Георги Аспарухов“. Така на практика по-скромния тим няма да има никакво предимство пред летящия високо през пролетта съперник. Отношенията между двете ръководства са добри и това го доказа не само този ход, но и трансферите по оста „Драгалевци“ – „Герена“ в последните години.

За Левски този мач е под мотото „Няма място за отпускане“. Напротив, това са двубои, в които само можеш да се усъвършенстваш и да вдигаш самочувствието си. Такова определено е необходимо на тима на Станимир Стоилов. Днешният сблъсък трябва да бъде само предястие към дербито с ЦСКА в неделя.

Купата е основната цел на сините през кампанията. Затова те нямат право на подценяване срещу наглед лекия съперник. Септември е на шесто място във Втора лига, като изостава с девет точки от лидера Спартак Варна.

До момента Левски се представя повече от убедително в турнира, като неизменно получаваше намигване от жребия – досега не е срещал елитен съперник. На 1/16-финалите бе победен с 2:0 Марек Дупница на „Бончук“. След това пък на „Георги Аспарухов“ разгроми със 7:0 Септември Симитли. Отборът още не е допуснал гол в надпреварата, въпреки че под рамката бе Пламен Андреев. Днес отново 17-годишният вратар ще бъде титуляр, а на пейката ще е Йоан Загоров (16 г.). Пред Андреев обаче няма да има никакви експерименти по състава. Станимир Стоилов ще заложи на близка до оптималната единайсеторка. Той не може да разчита на наказаните Хосе Кордоба и Билал Бари, но няма да спести усилията на другите титуляри.

Вдясно на защитата се завръща Драган Михайлович, който не игра срещу ФК ЦСКА 1948 Сф (2:0) заради травма. В центъра до Ноа Сонко Сундберг ще застане Келиан ван дер Каап. Нидерланецът ще запише първия си мач като титуляр – той е заместникът на Кордоба. Вляво ще е Цунами. Единствената дилема пред Станимир Стоилов е дали да запази Андриан Краев. Той има 8 жълти картона и ако получи нов срещу Септември, ще изгори за следващите мачове с ЦСКА и Лудогорец. Затова има голяма вероятност Станимир Стоилов да заложи на друг 17-годишен – Асен Митков. Полузащитата ще допълват Филип Кръстев и Димитър Костадинов, пише "Тема спорт".

След 101 дни в титулярния състав ще се завърне Георги Миланов. За него е важно да влиза в ритъм, защото ще се разчита много в следващите 2 двубоя. За последно бившият национал бе в стартовата единайсеторка на 22 ноември миналата година срещу Ботев Вр (0:0), когато получи контузия в коляното и се наложи да претърпи операция. Миланов ще е по десния фланг на нападението, а по левия ще оперира Велтон. Бразилецът вече започна да се напасва към тима, вкара и дебютния си гол през уикенда в Бистрица. На върха на атаката ще бъде преместен Марин Петков (18 г.).

Победа тази вечер ще доближи сините още повече до спечелването на първи трофей от 2009 година насам. Целта е една – купата, която не е вдигана от 2007-а. За последно бе взета именно под ръководството на Станимир Стоилов. Убедителен успех с добра игра пък ще донесе и приповдигнато настроение у футболисти и фенове за дербито с ЦСКА в неделя. До тогава обаче има време. За Левски на дневен ред е „Мисия Септември Сф“.