Треньорът на Левски Станимир Стоилов е убеден, че тимът му може да спре черната серия в дербито. Сините се изправят срещу ЦСКА в неделя от 14:00 часа на националния стадион. Те не са печелили в последните 8 издания на Мач №1 у нас (4 равенства и 4 загуби), като вече отстъпват в общия баланс – имат 55 победи срещу 57 на съперника.

"Трябва да започнат да се обръщат нещата в посоката на Левски. Противникът обаче е в по-добро психологическо състояние – и като възможности, и като селекция, защото има много голям обем играчи. Разполагат с четирима централни нападатели, а играят с един. Аз не искам да имам такава бройка, а да играем добре и няма да закъснеят дните, в които Левски ще побеждава редовно ЦСКА", заяви Стоилов в ексклузивно интервю пред "Тема Спорт".

"Знаех, че един ден като се върна в Левски, ще работя 24/7. Сигурно при негативни резултати ще има и подхвърляния, че се занимавам със странични неща. Но гърбът ми е много широк, поемал съм какви ли не измислени критики и упреци. Нямам никакви проблеми, но най-обичам да ме критикуват за играта на отбора. Левски като клуб обаче имаше нужда от сериозна реконструкция и като цяло от спасение. Доста присърце съм взел тази работа и чисто футболно воювам на доста фронтове. В това число и с близки хора".

"Всеки, който не мисли доброто за Левски, ми е враг. Да, има и подводни камъни, има хора, които искат на тях да им е добре, а аз настоявам на клуба да е добре. Със собственикът имаме стиковка в действията, той знае истината за моята работа. А Иво Ивков знае другата, финансовата истина. Някой трябваше да се нагърби с поправката на нашата къщичка, на нашето блатце. Но аз сляпо вярвам на левскарските ценности. Затова участвам и в кампании, и в сдружения и фенски срещи. Бъдещето е това, левскарите да са най-големия спонсор на отбора си", добави Мъри.

Снимка: Lap.bg