Футболистите на Левски ще получат премии при успех в дербито с ЦСКА. Мач №1 у нас е утре от 14:00 часа на Националния стадион.

До момента играчите на сините не са получавали финансови бонуси през кампанията. Сега обаче такива ще има и те ще бъдат осигурени от спонсор на клуба, съобщава „Тема спорт“. Така че при победа момчетата на Станимир Стоилов ще останат доволни.

Левски продължава да е в тежко финансово състояние. Сините обаче разчитат на сериозна подкрепа от страна на феновете. Поредната кампания „Левски е вечен“ върви повече от добре. Целта й бе под различна форма в касата да влизат 150 хиляди лева на месец. Само за три седмици през февруари обаче „планът бе преизпълнен 3 пъти“ – бяха осигурени 500 хиляди лева от продажба на билети, виртуални талони и фен артикули, както и от дарения.

Изпълнителният директор на клуба Иво Ивков преди дни обяви, че до лятото се цели Левски да си стъпи на краката финансово, а след това предстои надграждане. Сега сините очакват и добри приходи от дербито с ЦСКА.

Разходите обаче също не са малки. В момента клубът приоритетно покрива дългове, които застрашават получаването на професионален лиценз за следващата кампания. Според Ивков няма да има причина Левски да не вземе такъв. Подновени бяха и плащанията към Националната агенция по приходите. Изчистването на дълговете към НАП също е основна задача.

От „Герена“ пък настояват за помощ от държавата, която да се изразява в построяването на козирка над сектор А. Засега няма никакво развитие по този въпрос.