ЦСКА изпусна да победи Левски в снега на стадион "Васил Левски".

"Вечното дерби" зъвърши 0:0, като "армейците" могат да съжаляват за уникалните си пропуски пред вратата на "сините", които след 54-ата минута играха и в намален състав. Тогава втори жълт картон получи новото попълнение Цунами.

"Червените" също завършиха мача в намален състав, след като към края с директен червен картон бе изгонен Брадли Мазику.

Срещата не предложи особени футболни достойнства, като на моменти двата отбора дори не можеха да си дадат три точни паса.

Така ЦСКА вече е на три точки от Лудогорец в битката за титлата, но разградчани са с мач по-малко. Левски продължава да е на пето място.


Метеорологичните условия сериозно затрудниха футболистите на двата отбора и чисто футболните неща на терена рядко се получаваха.

Именно заради обилния сняг в 11-ата минута реферът Валентин Железов прибра двата състава в съблекалните, докато линиите на игрището бъдат почистени така, че да бъдат видими.

След пауза от десетина минути играта бе подновена, а ЦСКА организира опасна атака чрез Георги Йомов, който пусна към нахлуващия в наказателното поле Иван Турицов.

Топката първоначално се удари в гърба на защитника, който след това стреля встрани, но бе изритан от съперник. Въпреки нарушението, реферите не пожелаха да отсъдят дузпа за "армейците" и дадоха сигнал играта да продължи.

В 21-ата минута пък Кайседо подаде на Мухар, хърватинът стреля от границата на наказателното поле, но прати топката право в ръцете на Михайлов.

След почивката ЦСКА изпусна златен шанс да поведе в резултата - в 49-ата минута Мухар изведе Йомов очи в очи с вратаря на Левски, но българският национал стреля встрани от целта.

Пет минути по-късно "армейците" се оказаха с числено предимство на терена след втори жълт картон за Цунами от състава на символичните домакини. Стойчо Младенов се възползва и пусна в игра Вилдсхут и Бисмарк Чарлс на местата на Юга и Кери.

Именно нидерландецът можеше да се превърне в големия герой за ЦСКА в 74-ата минута, след като бе изведен сам срещу Михайлов, но стреля много слабо.

Малко по-късно отново Вилдсхут напредна отдясно, пусна прострелен пас към Георги Йомов на 7-8 метра от вратата, но последният не успя да засече добре и отново прати топката встрани.

В продължението на срещата Брадли Мазику получи директен червен картон за нарушение срещу съперник и така двата отбора завършиха срещата с по 10 души.

Левски - ЦСКА 0:0

Левски: 13. Николай Михайлов; 91. Драган Михайлович, 23. Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами; 8. Андриан Краев; 7. Георги Миланов, 30. Филип Кръстев, 20. Димитър Костадинов, 17. Уелтон; 19. Билал Бари 

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юржен Матей, 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 8. Греъм Кери, 24. Карло Мухар, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо