Станислав Генчев е един от най-подходящите събеседници преди двубоя между Лудогорец и Левски. Бившият халф на сините и разградчани води орлите до зимата, след което бе заменен от Анте Шимунджа. Той сподели пред „Тема Спорт”, че на хартия Лудогорец е фаворит в двубоя, но посочи, че Левски се представя много добре от началото на пролетния полусезон и не трябва да бъде отписван. Генчев заяви, че разградчани няма да имат проблем със спечелването на титлата през този сезон и предрече, че сините могат да са претенденти през следващата кампания.

Г-н Генчев, предстои дерби между Лудогорец и Левски на „Хювефарма Арена“. Какви са очакванията ви за сблъсъка в неделя?

– Очаквам да се получи хубав мач, защото и двата отбора в момента се представят добре и играят атрактивно. Безспорно Лудогорец е фаворит в предстоящата среща, но Левски показва възход. Така че ни чака интересен двубой.

Как ви се виждат новите попълнения на Лудогорец – Жан Карничник и Спас Делев вече се наложиха, а разградчани се подсилиха добре и в нападение?

– Всичките, които бяха привлечени, са класни футболисти и колкото по-бързо се адаптират към българския футбол, а някои от тях вече го правят, ще е толкова по-добре за Лудогорец. Така ще е и за самите тях, за да покажат на какво са способни. Защото всяка една смяна в отбора крие известен риск, но за момента всеки от новите оправдава очакванията.

Споделихте, че Левски ви прави добро впечатление от началото на пролетния полусезон. Какво се подобри при сините?

– Добро впечатление ми прави цялостната организация в отбора – как изграждат атаките си и как се защитават. Дисциплината им е видна. Най-вече се забелязва, че Левски има ясно изразен стил. Това е изискването на треньора и в момента се забелязва. Сините вече приличат на отбор, който всява респект в своите съперници.

Виждате ли Левски като претендент за титлата през следващия сезон, след като добре познавате Станимир Стоилов и неговите амбиции?

– Много е важно каква селекция ще се направи през лятото и до каква степен ще оправят организационните си проблеми като лицензирането и средствата за издръжката на клуба. Знаете, че за спечелването на шампионска титла трябва да се инвестират много пари в изграждането на отбор. Големият плюс за Левски е невероятната подкрепа от феновете, които продължават да помагат. В момента разполагат и с много добър треньор в лицето на Станимир Стоилов. Сините притежават добър и млад отбор. И с още няколко класни попълнения със сигурност ще са претенденти за титлата.

Как ви се вижда битката за титлата през този сезон? Лудогорец може ли да се смята за сигурен шампион след грешните стъпки на ЦСКА от началото на пролетта?

– Мисля, че преди началото на сезона казах, че Лудогорец ще е шампион с най-малко десет точки преднина пред втория. Бяха две, а сега са шест и очаквам още да нарастват, защото разликата между Лудогорец и ЦСКА чисто игрово в момента е много голяма.

Предстои и сблъсък между Лудогорец и Левски в полуфиналите за Купата на България. Какъв ще е крайният изход от двата мача?

– Това са мачове, в които трудно може да се прецени кой ще излезе крайният победител. Няма как да се предскаже изходът от двата двубоя, защото знаете, че срещите за Купата на България винаги са интересни и непредвидими. Въпреки всичко Лудогорец притежава по-опитния отбор, но преди няколко седмици Станимир Стоилов правилно каза, че никой не може да е фаворит срещу Левски. Това самочувствие той го придава на футболистите и те го показват на терена. Така че не можем да посочим конкретен фаворит в този формат на турнира. Лудогорец има леко предимство, но нищо няма да се знае до последно. Очаквам да се получат интересни мачове.

Интервю на Мартин ВЛАДИМИРОВ, в-к "Тема спорт"