Украинският защитник от школата на Динамо Киев Назар Балаба започна тренировки в Академия Левски. Той пристига в София със семейството си заради войната в страната. Близки на родителите му са се свързали с ръководството на „синята“ школа с молба младият бранител да води тренировъчен процес със своите връстници.

Самият Балаба призна, че е избрал Левски, защото съпругът на сестра му е казал, че това е най-добрият отбор в България.

„Чувствам се добре. Много се радвам, че успях да дойда в България при тази ситуация в Украйна. Пристигнах тук преди една седмица, когато започна войната. Имам по-голяма сестра, която живее тук със съпругът си. Не е проблем да се нанеса при нея докато приключат военните действия.

Съвременните методи на комуникация много ми помогнаха. Когато дойдох никой не ме познаваше, това е нормално. Сега всичко е добре, разбираме се отлично в тренировъчния процес.

Роден съм в Ровно. На 12 се преместих в Киев и започнах тренировки с моите връстници в Динамо Киев. Започнах да живея в базата на клуба и да се развивам като футболист. Не знам много за Левски, честно казано. Преди месец бях на лагер с отбора на Динамо Киев до 19 години в Турция и там видях Левски.

Запомних ги с това, че играха срещу моя роден клуб Верес Ровно. Когато дойдох в България и си търсих клуб мъжът на сестра ми ми каза да пробвам в Левски, защото това е най-добрият отбор в страната“, сподели Балаба пред клубната телевизия на "сините".