Лудогорец приема Левски в неделя от 17:45 часа на „Хювефарма Арена“. Домакините са безгрешни през пролетта при новия си треньор Анте Шимунджа. Те стигнаха до пет поредни успеха – 4 в първенството и 1 за купата.

Проблемите пред словенеца взеха да намаляват. Срещу сините той ще може да използва от първата минута левия бек Антон Недялков. Националът дълго време лекуваше контузия, но в предишния кръг срещу Ботев Враца (2:1) влезе като резерва и записа 45 минути. Недялков ще действа като ляв бек, а вдясно ще е едно от новите попълнения – Жан Карничник. В центъра ще действат Пластун и Вердон. На пейката ще остане Бърнард Текпетей – в последните двубои крилото бе преквалифициран в краен бранител заради много проблеми с контузии. Травми измъчват Шакил Пинас, който е аут до края на сезона, и Жордан Икоко.

В състава на Левски има двама наказани основни играчи. Това са левият бек Цунами и дефанзивният халф Андриан Краев. Вместо тях Станимир Стоилов ще използва младока Патрик-Габриел Галчев и Келиан ван дер Каап. Нидерландецът номинално е централен защитник, но ще се наложи да действа в халфовата линия. В центъра на отбраната ще са Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. В средата на терена ще действат още Филип Кръстев и Димитър Костадинов. По крилата ще атакуват Георги Миланов и Велтон, което означава, че отново на резервната скамейка, както бе и срещу ЦСКА-София (0:0), ще остане Марин Петков. На върха на нападението ще е Билал Бари.

В последните 17 шампионатни мача Левски не е побеждавал Лудогорец, отбелязва „Тема спорт“. В момента обаче настроението при сините е приповдигнато. Причината е, че отборът не познава поражението в последните си 9 двубоя от първенството. В Разград сините ще опитат да изненадат съперника с агресивна игра в половината му, както и с продължително владеене на топката. Именно това са изискванията на треньора Станимир Стоилов. Левски ще разчита много и на остротата на Велтон. Бразилецът се намира в добра форма и го показа в последните два сблъсъка.

Вероятни състави: 

Лудогорец: Падт, Недялков, Вердон, Пластун, Карничник, Шоу, Сантана, Десподов, Каули, Делев, Сотириу
Резерви: Слуга, Терзиев, Гонсалвеш, Янков, Текпетей, Рик, Тисера

Левски: Михайлов, Галчев, Кордоба, Сундберг, Михайлович, Кръстев, Ван дер Каап, Велтон, Костадинов, Миланов, Бари
Резерви: Андреев, Горанов, Динев, Митков, Стефанов, Димитров, Петков

Снимка: Lap.bg