Станимир Стоилов реши да развие Левски в още един аспект – статичните положения. За целта Мъри е решил да изгради нов Пламен Гетов, който да може да решава мачовете, когато няма друг начин да бъде превзета вратата на съперника.

Мнозина веднага биха посочили, че той най-вероятно ще повери тази роля на Георги Миланов. Но срещата в Разград с Лудогорец показа, че Стоилов е направил друг избор. По-наблюдателните веднага забелязаха, че всички статични положения бяха поверени на Патрик-Габриел Галчев, отбелязва „Мач Телеграф“.

В този мач юношата се изяви като ляв халф-бек, след като Цунами бе наказан. Той обаче не успя да затрудни нито веднъж сериозно Падт. Въпреки това ще продължи да изпълнява преките свободни удари, когато е на игрището.

Папи, както го наричат съотборниците му, е хванал окото на Стоилов по време на тренировките. Тогава той е показал най-добри показатели при статичните положения след Радослав Цонев, а преди това и брат му Боби. Последният вече го няма на „Герена“, а Ради пък е замразен до ятото, когато ще се стигне до раздялата с него.  Цонев стана излишен за Левски, след като не се съгласи да подпише нов договор при по-малка заплата.

Снимка: Lap.bg