Треньорът на Левски Станимир Стоилов изгони от първия отбор халфа Димитър Костадинов (22 г.) и крилото Здравко Димитров (23 г.). Причината е непрофесионално отношение и многократно нарушаване на приетия в клуба ред. Според информация на „Тема Спорт“ играчите са били спипани в казино, а хазартът на играчите в клуба е забранен. Явно е, че те имат зависимости, с които не успяват да се преборят. А всичко това по всичко личи се отразява на представянето им на тренировъчния процес.

В момента Костадинов и Димитров са пратени при юношеските формации. Те изпълняват нарежданията на треньори в школата – така клубът им е осигурил правото на тренировъчен процес. Двамата не се появиха на занимание в сряда, когато Станимир Стоилов събра подопечните си на „Георги Аспарухов“. Не излязоха да се готвят наравно със съотборниците си и в четвъртък. След което стана ясно, че Станимир Стоилов им е „прочел присъдата“.

На 99 процента двамата ще напуснат Левски след края на кампанията. Здравко Димитров бе привлечен на „Герена“ през лятото на 2019 година от столичния Септември по настояване на Петър Хубчев. Бившият младежки национал обаче имаше трудности при утвърждаването в състава. Той заигра по-редовно през миналата кампания, както и през есента. През пролетта обаче Станимир Стоилов гласува доверие по левия фланг на атаката на Велтон. Общо за Левски Димитров е бил на терена в 69 мача във всички турнири, в които има 3 гола.

Димитър Костадинов пък бе първият трансфер на Мъри след завръщането му при сините. Той също бе взет от Септември Сф. Костадинов се разписа във всичките три двубоя на Левски до момента за купата, като в тях вкара 4 гола. В Първа лига бе на терена в 18 мача, в които бе точен веднъж.

Снимка: Lap.bg