Последният шампион с Левски като треньор Емил Велев-Кокала коментира победата на “сините” с 3:2 над Лудогорец от полуфиналите за Купата на България. Кокала заяви, че е очаквал успеха, като очаква подобна игра и на реванша.

“Аз очаквах, че ще се сложи край на хегемонията на Лудогорец в тези мачове. Още в срещата за шампионат видях, че натам отиват нещата. Получи се добра игра и мисля, че Левски заслужено победи".

"Естествено има още един мач, който няма да е лесен, но очаквам подобна игра и на реванша. Нямам съмнение, че другият финалист ще е ЦСКА. Много слаб мач от Славия и след 2:0 на “Овча Купел” няма какво да се случи".

"Един финал Левски - ЦСКА ще е върхът. Ще има поне 30 000 на стадиона”, заяви Велев пред Спортал.

Велев коментира и евентуалното анонсиране от страна на Станимир Стоилов за напускане на Левски. Според специалиста тези думи са изречени под афект след срещата и не вярва това да се окаже вярно.

“Аз познавам много добре Станимир Стоилов и не мисля, че като се е захванал с тази работа, ще се откаже точно сега. Изречено е под афект и то доколкото разбирам някой го бил чул да го казва това, а не го е казал официално".

"Няма как да го направи според мен. Това би било и леко предателство към “синята” общност, ако наистина си тръгне. Аз си имам правило да не говоря след важни мачове поне 24 часа, за да се успокоят нещата”, каза още Кокала.