Бившият нападател на Левски Емил Ангелов сподели очакванията си пред „Мач Телеграф“ преди реванша за Купата на България между „сините“ и Лудогорец.

„Ще бъде тежък мач от гледна точка на това, че Левски трябва да играе още по-добре от първата среща. Освен това разградчани са силни като гости. Пълните трибуни на „Георги Аспарухов“ ще мотивира и двата отбора“, започна Бабангида.

„В първата среща „сините“ превъзхождаха съперника в много компоненти, които бяха видими за всички. Играчите на Станимир Стоилов стояха по-добре тактически, физически и бяха по-мотивирани. Не казвам, че Лудогорец е слаб отбор, дори напротив. Просто Левски бяха по-добри в тази среща. Показаха футбол на висока скорост и комбинативност, което доведе до обрат в мача и победа. Не мога да давам съвети на моя учител Мъри. Единственото, което мога да кажа, е, че трябва футболистите на Левски да играят разумно и да стоят добре на терена. Двата отбора се познават добре и предимството на „сините“ е публиката. Феновете трябва да амбицират играчите да надхвърлят възможностите си. В тази среща не бих казал, че има фаворит. И на двата отбора целта е да се класират за финал в турнира. Фаворит няма, има разумно движещи се играчи по терена. Такива, които трябва да изпълняват треньорските указания. Да приемем, че на терена има 10 двойки в 10 различни зони, изключвам вратарите. Ако в 7 от тези индивидуални директни сблъсъци Левски спечели, ще стигне до целта да се класира на финал, дори ще победи в мача“, коментира Ангелов.

„Илиян Стефанов ще липсва на отбора. Той е безспорно добър играч и в такива мачове може да израства, за жалост ще го пропусне заради натрупани картони. В Левски има добри футболисти и незаменим няма. Единственото незаменимо на „Герена“ е публиката. Виждам един отбор от 14 – 15 човека, които се въртят. Когато играех аз за „сините“ в онези луди европейски нощи, бяхме 16 основни футболисти. В момента Мъри изгражда стил и ще трябват още няколко играчи, които да бъдат полезни. Вижда се, че в отбрана вече има конкуренция. При равенството 0:0 с ЦСКА Кордоба беше наказан, но по никакъв начин не се виждаше неговата липса, защото Ван дер Каап се включи отлично. Взимаше високи топки и не допусна груби грешки. Аз лично останах очарован от него“, продължи бившият стрелец на 26-кратните шампиони.

„Познавайки Станимир Стоилов, няма никаква вероятност Левски да излезе за равенство. Ще излязат, за да покажат добър футбол и да победят. Мъри е един истински оратор и винаги говори със своите играчи и им дава съвети. Понякога се е случвало да играеш добре и да допуснеш загуба, но обикновено, когато показваш повече от противника, стигаш и до триумфа. Левски трябва да изиграе разумно този мач срещу Лудогорец. Двата отбора се познават добре. Схемите се сменят в последствие, но 3-5-2 е много печеливша и се използва в цяла Европа. При тази подредба е много важно да имаш изпълнителите. Има много играчи в средата на терена, а това ти дава огромно предимство. Играчите на Левски загатнаха, че могат да играят добър, бърз футбол. В този мач ще бъде много сериозно физическото и психическото натоварване. Пожелавам всеки да усети тази атмосфера да играеш пред препълнени трибуни. Мисля, че Левски ще успее да се класира на финала за Купата на България и да триумфира с нея“, завърши Бабангида.

Снимка: Lap.bg