15 000 лева заплата ще получава Ивелин Попов при завръщане в родния "Левски". Бившият капитан на националния отбор е чакан на "Герена" от лятото, пише "България Днес".

В момента той носи екипа на руския "Сочи", но договорът му е до края на сезона. След това става свободен агент. Завръщането му в "Левски" е почти сигурно, като остава уточняването на последни детайли.

Заплатата на Попов при "сините" ще е максимум 15 000 лева. Това е най-високото възнаграждение, което клубът може да си позволи. Толкова ще взима звездата на тима Георги Миланов по новия си договор с "Левски". Все пак сумата е над тавана за българи, който е 10 000 лева.

За Попето новата заплата ще е в пъти по-ниска от тази, която взима в "Сочи". Според информации от Русия той прибира по около 100 000 лева на месец в настоящия си тим. Въпреки това Попов не се е пазарил за възнаграждението си на "Герена", научи още изданието.

Половинката му Елена Паришева направи недвусмислен намек какво е неговото бъдеще по време на празниците. Тя показва наследниците на играча, като синът му бе облечен с тениска на "Левски" от този сезон. Другият важен акцент са яйцата, на едно от които се вижда ясно буквата "Л".

"След като почти седмица преди празника беше невъзможно да намериш традиционна боя за яйца, се наложи просто да дадем воля на гласа на сърцето в децата да нарисуват със собствените си ръчички своите бойци и шампиони. Изненадващо най-неочакваният се оказа носител на купата", написа тя.

Попов е юноша на "Левски". Напусна школата на "сините" през 2004-а, за да отиде във "Фейенорд". След като не успя да пробия в Нидерландия, пет години носи екипа на "Литекс", с който два пъти става шампион. От 2010-а играе в чужбина. Неведнъж е споделял, че би се радвал да завърши кариерата си в родния си клуб.

"Левски" е на път да сложи край на драмата с бившия наставник Петър Хубчев. "Сините" ще платят последните му дължими пари до края на тази седмица. Става дума за 50 000 лева. До момента клубът е превел 750 000 лева на Хубчев и помощниците му. През март миналата година специалистът осъди "сините" заради неправомерно уволнение.