Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди домакинството на Ботев Пловдив утре. Мъри говори по трансфера на Ивелин Попов, оставането на Филип Кръстев и промяната в българския футбол.

„За мен не е добре да има дълги пауза. Наложи се вместо да тренираме да почиваме повече, но дано сме заредели емоционално батериите. Надявам се да сме на линия за първенството след голямата емоция след победата над Лудогорец за Купата на България. Имам сериозни притеснения, че се коментира изцяло финала, за стадиона, за дати".

"Той трябва да бъде забравен, докато свърши и последния мач от първенството. Защото може да се понижи качеството в представянето ни и да загубим мястото в евротурнирите. Изправяме се срещу традиционно труден противник. Неслучайно е на това място. Играят комбинативен и хубав футбол. Трябва да подобрим играта си и да не сваляме облика си. Притеснявам се да не свалим агресията и качеството си в представянето“, заяви Стоилов.

„Вчера получихме официално решение на СТК, че финалът е на 11 май от 19:00 часа. В България очаквам всякакви изненади. На 15 май не трябва да се играе финала за купата. Защо не е в събота? Да, перфектно ще е да е на 14-и. Ако се промени, ще бъде под някаква друга форма, а не в полза на феновете. Нямаме претенции. Може да се играе на 14-и, което е почивен ден и е перфектно. Не съм съгласен единствено да е на 15-и, защото програмата е излезнала".

"Много от клубовете са споделили, че не искат мачът да е на 14-и, защото клубове като Ботев Пловдив, Черно море и Славия ще имат по-дълга почивка, с което съм съгласен. Не трябва да има никой ощетен. Клубът е направил всичко възможно Филип Кръстев да остане още една година. С него сме говорили, всичко друго е спекулации".

"Стигна добро ниво и се чувства щастлив. Желанието му е да продължи кариерата си в Левски. Вярвам, че когато е така, да се мести на друго място. Ще намерим общ език и да запазим параметрите по договора му. Отговаряме на условията им да играе и да е щастлив. Няма причина Сити Груп да са недоволни финансово“, добави още той.

„Това, което се опитвам да втълпя на футболистите е, че мача е много важен. Важно е Левски да побеждава всеки мач. Има ентусиазъм. Няма друг виновен за това, освен играчите. Никой не иска да разочарова хората, които ще дойдат на мача. Левски трябва да играе гордо. Направихме предложения на срещата и се сблъскахме със стена. Най-лесно е да казваш, не. Дори стигнахме до абсурда да предложим да стартира новото първенство на 10 февруари, а не на 20".

"Някои хора, които бяха на срещата, бяха там, за да има мир и да получават заплати. БФС трябва да взима решения, а не да прехвърлят тях на други хора. Искаме да дискутираме. Не искаме да приличаме като ескимоси на скамейката и да играем хокей на лед. Обстановката, която я имаме в България, трябва да я направим гледаема. Ако играем десет месеца или както е в Англия постоянно, е нормално футболистите да почиват 40 дни. Левски продължава да бъде сам и не се плаши“, каза треньорът на сините.

„Имахме разговори на ниво клуб-клуб, но с продължаването за купата не можем да намерим дата, с която да изиграем контролата с Динамо Киев. Искахме да е около 108-ата годишнина. Имахме доста разговори с Ивелин и изчаквахме какво ще реши. Надявам се с общо усилие, като дойде да направи отбора по-силен. Той може да играе във всички атакуващи позици, което е много добре".

"Това е положителното. Събрахме се много футболисти и е време да започнем да печелим трофеи за Левски. Добре е играчите да получават позитиви. Радвам се, когато футболистите играят за националните си отбори. Да, ще им бъде по-кратка почивката, но това е хубаво. Щастлив съм, когато играчите на сините заслужат повиквателните си в националните отбори“, заяви Стоилов.