Собственикът на Левски Наско Сираков гостува в предаването „120 минути“ по bTV. Повод за това бе 60-годишния юбилей, който той празнува преди няколко дни. Сираков говори по различни теми, като разбира се нямаше как да не обърне вниманието и на Левски.

„Решението да поема Левски ми костваше ужасно много. По никакъв начин не съжалявам. Имах представа какво ми предстои, но действителността надхвърли всичките ми очаквания. Изключително много безсънни нощи. Повечето, до преди година и половина. Много цигари. Добре, че първата година си бях казал, че 1 година няма да пия твърд алкохол и си спазих обещанието. Преброих приятелите си. Това са моментите катарзис за един човек – да се ослуша и огледа около себе си“, каза Сираков.

„Честно казано не ми е чак толкова трудно в Левски. Аз този организъм Левски, едва ли има човек, който да го познава по-добре от мен. Човек, който да разбира пулса на клуба. Горе-долу 40 години съм в този клуб и съм преживял какво ли не в тази съблекалня. Не е толкова трудно да се управлява Левски. Когато го правиш с огромно желание, любов и честност не е трудно. Трябват ти и знания, а аз имам самочувствието, че имам достатъчно знания да управлявам клуб като Левски“, допълни той.

„Истината е, че имам чувството, че целият свят беше срещу Левски в тези две години. Като започнеш с пандемията, сега с войната. Всички това, отблъсна доста евентуални рекламодатели и спонсори, защото нормално целият свят изпадна в икономическа криза. На този етап и с това смятам, че се преборваме малко по малко. Не всичко е цветя и рози при нас. Левски излиза от дупката, която бе попаднал дълги години. Най-вече спортно-технически и игрово. Финансово, да, имаме нужда и водим разговори с евентуални нови спонсори и рекламодатели, но малко по малко, благодарение на генералния спонсор, си стъпваме на краката и това е видно за всички“, каза още Сираков.

Легендата на българския футбол и собственик на Левски Наско Сираков отправи молба към премиера Кирил Петков.

„Стадионите… болната ми тема, за която говоря от години. Помоли министър-председателя, от мое име, така, както държавата помагаше на другите отбори, за което съм изключително щастлив. Това, че са дали пари за Локо Пд и Ботев Пд за стадионите е отлично. Също така задължително трябва да се намери начин да се помогне на грандове като Левски и ЦСКА. Свидетели сме на това как преди 1 седмица 20 000 човека на стадион „Георги Аспарухов“ при какви условия трябваше да гледат мач. Това не е нормално. Сега ще видите как ще е след две седмици – финала за Купата, а държавата не е проблем да отдели средства. Нямаме един нормален стадион за националния отбор, а питаме защо няма футбол. Трябва да има къде да заведем децата си на мач“, допълни още Сираков.

Снимка: Lap.bg