Бившият футболист на ЦСКА и Левски Викторио Павлов разкри, че по време на периода си на ст. “Георги Аспарухов” реален интерес към него е имал испанският гранд Барселона. Четирикратният шампион на България добави в подкаста “Фактор”, че тежка контузия му е попречила да премине в Борусия Мьонхенгладбах.

“Имаше много оферти за мен. Колкото и да не се вярва на хората, колкото и звездоманско да звучи, имаше интерес от Боби Робсън. Беше тогава треньор на Барселона. Имаше интерес, не да ме вземе, просто се интересуваше от мен. Аз работих тогава с един израелец мениджър, той ми показа факс, в който Барселона казват, че имат интерес към мен и ще ме следят следващите 6 месеца. Имаше и още много оферти. Трабзонспор, Бешикташ, Кайзерслаутерн. Испански отбори също. Но Левски казваха: “Не, ти ще играеш в Левски”.

Трябваше да отида в Кайзерслаутерн заедно с Мариян Христов. Но от Левски ми казаха, че ще остана още 6 месеца и лятото ще ме продадат. Тогава малко с Андрей Желязков “опънахме струните”, но не мога и да се сърдя, защото Левски ми е дал хляб. Там се реализирах, там изиграх най-силните си години”, каза Викторио Павлов.

Именно през идващото лято идва нов удар за легендарния полузащитник. Викторио Павлов получава тежка контузия във финала за Купата на България между Левски и ЦСКА. “Сините” с Павлов в състава си печелят с 5:0, но той не довършва мача. А часове по-късно е трябвало да подпише договор с немския Борусия Мьонхенгладбах.

“Това е минало. Но истината е, че зимата трябваше да отида в Кайзерслаутерн. Имахме договорка с Левски, но не станаха нещата. После ми бяха обещали, че лятото ще ме продадат при всички положения. Вече бях 6 години в Левски и ми беше време. Минахме през една мениджърска агенция, която беше договорила Гладбах. Тези хора от март месец до май ме гледаха всеки мач. Пращаха скаути, срещахме се, говорехме. И вече, когато всичко беше договорено, трябваше след мача да отидем и да подпишем договора. Бяхме се договорили за всичко друго. Но за жалост, тогава се контузих.

След мача хората дойдоха и ми казаха, че ако не е тази операция, която каза докторът, а е по-лека, ще подпишем договора. За жалост, се оказа, че съм скъсал връзки и няма как да подпишем, тъй като възстановяването е 9 месеца. Но тук е моментът да кажа, че когато работиш с хора, които наистина милеят за футбола - тези хора след 6-тия месец ме поканиха в Германия на техни разноски. За рехабилитация, за възстановяване. Може би седях към 20 дни при тях, без да имам никакъв договор и показаха, че са имали отношение към мен. Даже ми дадоха пълна екипировка на отбора за следващия сезон. Това става 1999 г., не знам дали за друг футболист са правили такъв жест. Тогава ми показаха какво им е отношението към футбола, ние в България такова отношение нямаме”, добави Викторио Павлов.