"Още сме далеч от спасителния бряг, но вече го виждаме, защото допреди една година нямаше светлина в тунела. Най-доброто решение беше да убедя Мъри да се върне на треньорския пост", заяви собственикът на Левски Наско Сираков пред БНТ относно периода си като собственик на клуба в последните две години.

По-рано днес "сините" обявиха привличането на хърватския защитник Анте Блажевич, а Сираков разкри, че ще се търсят още нови попълнения за следващия сезон. "Емоциите отшумяват, сега е време за сериозна работа. Футболистите получиха почивка, но при нас трябва да се свършат доста неща, защото след 40 дни започва новия сезон. Трябва да намерим някои нови попълнения, така че ръководството няма да почива. Щастлив съм, защото 13 години чакане и мъка за нашите привърженици бяха прекалено много. Щастлив съм за Мъри, треньорският екип и футболистите, които дадоха всички от себе си в тези месеци и абсолютно заслужено стигнаха до този успех. Не знам дали тандемът с Мъри е златен, но е успешен. Когато работиш с цялата си сърце и душа за Левски и когато знаеш какво правиш, а ние знаем, нещата се получават. Левскарите го виждат и затова Левски в момента има такава безрезервна подкрепа на всеки мач, който играе", заяви легендата на "сините".

Сираков разказа за решението си да стане собственик на Левски. "Това беше изключително спонтанно, защото аз знаех каква е ситуацията в клуба, но това го приемам като мисията на живота ми. Защото Левски наистина съм му дал изключително много като състезател и ръководител, но той на мен ми е дал всичко. Още сме далеч от спасителния бряг, но вече го виждаме, защото допреди една година нямаше светлина в тунела. Най-доброто решение беше да убедя Мъри да се върне на треньорския пост. Имаме един изключително млад и перспективен отбор, имаме фантастичен треньорски екип. Много неща в клуба в последните 7-8 месеца стъпиха на една много здрава основа. Предстои ни една вълнуваща година, която съм сигурен, че ще бъде по-успешна от тази", каза той.

"Без феновете всичко това нямаше да се случи. Клубът оцеля през тези две години само благодарение на тях", завърши Сираков.