Фиорентина ще откупи от Левски младия вратар Иван Андонов, съобщава Corriere dello Sport.

Не е ясно каква сума ще получат "сините" за 19-годишния страж, но се очаква да бъде няколкостотин хиляди евро, които със сигурност ще бъдат като свеж полъх за финансово закъсалия гранд.

"Виола" имаха срок до 15 май да се възползват от опцията за откупуване на младока с фиксирана сума и сега всичко е въпрос на преговори.

Освен това на "Арметио Франки" са решили да вземат Андонов в първия отбор за новия сезон, най-вероятно като трети избор. 

Според информацията, Андонов трябва да бъде един от талантите, който ще получи шанс да играе за първия тим на Фиорентина в някои мачове през новия сезон.

Той игра за Примаверата (младежкия отбор до 19 години) на Фиорентина, като взе участие в 31 мача, в които допусна 45 гола, а девет пъти записа вратата си суха.

Андонов попадна и два пъти в групата за мачовете на мъжкия отбор на Фиорентина – срещу Торино за първенство и срещу Аталанта за Купата на Италия.

Припомняме, че той отиде във Флоренция от Левски през зимата на 2021 година, като първоначално договорът му бе за наем за период от 6 месеца. След това "виолетовите" се възползваха от опцията да удължат престоя му при тях с още 1 година.

Снимка: Lap.bg