ПАОК няма правo да подценява Левски, тъй като българите имат отличен треньор и добри футболисти, предупреди бившият защитник на "сините" Янис Каргас в интервю за гръцко радио. Двата отбора ще се срещнат във втория кръг на футболния турнир Лига на конференциите.

Каргас записа 73 мача и вкара 6 гола през последните две години за ПАС Янина, в който премина след един сезон в Левски. За "сините" той изигра 29 мача през кампания 2019/2020, но след нея разтрогна по взаимно съгласие в следствие на финансовите проблеми на софиянци.

"Левски е голям отбор, който обаче през последните години преминаваше през сериозни затруднения. Затова и напуснах клуба. ПАОК трябва да приеме този отбор сериозно, тъй като всеки мач започва от 0:0 и те тепърва трябва да покажат защо са сочени като фаворити. Ако ПАОК не играе на върха на възможностите си, няма да им бъде никак лесно. Трябва да покажат най-доброто си лице, тъй като Левски е отбор с много добър треньор и качествени футболисти", заяви цитираният от БТА Каргас за Metropolis 95.5.

В информацията се посочва още, че защитникът е бил близо до трансфер в ПАОК през миналия сезон. Клубът от Солун е бил готов да му плаща 140 хиляди евро на година, но собственикът на ПАС Йоргос Христовасилис е поискал висока трансферна сума и това е довело до край на преговорите.

"Не се стигна до конкретна оферта от ПАОК. Говорих два пъти с хора от отбора, имам и някои бивши съотборници там, но това е всичко", каза още бившият защитник на Левски.

През 2018 Каргас игра в Динамо Брест и от този престой в Беларус познава отбора на Гомел, който е съперник на втория солунски тим Арис в Лигата на конференциите. Според защитника, жребият на ПАОК е далеч по-тежък от този на градския съперник. 

Снимка: Lap.bg