Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира новото попълнение в отбора Роналдо. Според него нападателят играе по-добре на крилото и е било трудно неговото привличане. Според Мъри обаче това ще е последният трансфер за това лято на “сините”.

“Мисля, че това ще бъде краят на нашата селекция. Ако има напускащи на позиции, на които не се оголваме, ще се опитаме да не взимаме играчи, ако е на позиции, които ни оголват, ще потърсим решение. Оттук нататък ще гледаме млади играчи, около 21 години. Играчи, които да гарантират бъдеще за Левски. Да могат да взимат участие и във втория отбор. Там ще е добро време, за да може по-млади играчи с качества да ги доразвием, а след време да паснат и на първия отбор. Там ще насочим усилия. Това на този етап ще е съставът, с който ще играем. Ще слезем и малко под бюджета на заплатите на първия отбор, защото имаме 5 напускащи и трима идващи. Ще продължим да спазваме финансовите рамки, които имаме, което е жизнено важно за нас”, заяви Стоилов пред “Гонг”.

“Има опция да играе и в двете позиция. По-добрата позиция за мен е на фланга. Той е изключително млад играч. Успяхме след дълги разговори, чакане и футболни гимнастики да привлечем един млад играч. Трудно се взимат млади играчи от Бразилия. Най-вече се надявам по най-бързия начин да го вкараме да е в помощ на отбора. Той сам за себе си трябва да се опита да даде нещо по-различно на отбора. Специално играчите от Бразилия ги привличаме, за да дадат футболната мая. Предпочитам да не давам предварителни заявки и обещания на хората, нека самият играч покаже какво може на терена. Така процедирам с всички футболисти. Нека всеки сам да защити името си и авторитета на терена. Факт е, че е изключително млад, а от нас и от него зависи как ще го развием.

Последните 4-5 мача не е бил в групата на отбора. Почти до последно е тренирал с отбора си. Той разтрогна един ден преди да лети за България. Не е в най-блестящата си форма, тъй като не е взимал голямо участие в мачовете. Ще се опитаме в краткия период, който имаме да набира форма постепенно. Надявам се на чисто бразилските им навици от деца бързо да влизат във футбола”, каза още Мъри.