Наставникът на Оборище Кириякос Георгиу говори пред гръцкото издание SDNA за предстоящите мачове между Левски и ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. 34-годишният специалист е познат у нас с няколко длъжности, които е заемал в пловдивския Локомотив (включително анализатор и помощник-треньор). Той е и бивш треньор на Спартак (Варна), а в момента е начело на тима от Панагюрище.

„Най-голямата сила на Левски са феновете. Те са много темпераментни, също като тези на ПАОК. През последните години клубът се срина сериозно, тъй като имаше големи финансови и административни проблеми. Аз обаче силно вярвам в уменията на Станимир Стоилов. Той е много добър треньор и човек. Пое отбора и успя да обедини футболистите, ръководството и феновете, създавайки едно семейство. Стана треньор на Левски в труден отбор и за кратко време промени нещата“, анализира Георгиу.

„Левски е опасен съперник, въпреки че няма потенциала и европейското ниво на ПАОК. Стоилов използва две тактически схеми 4-3-3 и 3-5-2. В големите мачове срещу ЦСКА и Лудогорец, както и във финала за купата на България, използва втората формация и успя да постигне това, което целеше. Говорим за отбор без звезди, някакви суперкачествени играчи и големи имена, но това е сплотено семейство с много желание за успехи. Искам да отбележа, че и условията няма да са много благоприятни за футбол. По време на мачовете ще бъде много топло и това ще изиграе своята роля“, допълни специалистът.

Снимка: Lap.bg