Новата звезда на Левски Роналдо даде интервю за клубния канал. Бразилецът сподели първите си впечатления от престоя в България и лагера на "сините".

- Роналдо, добре дошъл в Левски! Как се чувстваш няколко дни след като се присъедини към отбора?

Благодаря, чувствам се много добре, цялата организация по посрещането ми беше прекрасна, бях приет много добре и ще направя всичко възможно, за да оправдая признанието и винаги да излизам като победител.

- Какво те накара да избереш предложението на Левски?

Историята на клуба, най вече, както и тази чудесна публика, която кара всеки играч да се чувства щастлив, да се чувства комфортно да играе и аз съм един истински щастливец да бъда тук. Със сигурност всеки играч има мечта да играе тук.

- Какви са целите, които си поставяш със синия екип?

Когато сте тук със сигурност целите са големи, да работим усилено, за да можем да преминем през тази фаза успешно, а индивидуалните цели, които искам да постигна са повече голове. Но на първо място мисля да помагам за общите цели и след това да мисля за личните.

- Публиката на Левските прие много топло в контролата в събота. Беше ли подготвен за такова посрещане?

Всъщност не бях, за първи път в приятелски мач публиката беше толкова гореща и се чувствах много добре, все още съм нов, но се чувствах много комфортно да играя. И много искам и имам увереност, че ще имаме много победи и още поводи за такова отношение.

- В Левски има двама твои сънародници. Това помага ли ти за адаптацията?

О да, определено ще ми помогне, аз ги познавам и двамата, те са много добри като хора, невероятни футболисти и адаптирането ми ще бъде много по-лесно, отколкото съм си представял.

- Успя ли да усетиш методите на работа на старши-треньора Станимир Стоилов?

Да, виждам какви са методите му, все още се адаптирам, но той ми помага и напътства, благодарен съм му за доверието и само да няколкото дни, в които съм с отбора успях да усетя колко е добър той.

- Коя е любимата ти позиция на терена?

Аз просто обичам да играя, дали отляво, дали отдясно или в центъра, важното е да вървя напред, където треньорът прецени, че е най-добре в дадения момент.

- Ще имаш възможност да играеш в европейските турнири. Наясно ли си какъв отбор е съперникът ни ПАОК?

Никога не съм си представял, че ще играя такива мачове, но това е голяма възможност, знам, че ще бъде трудно, но трябва да се работи, имам време и с Божията помощ да успеем да излезнем победители.

- Как получи името Роналдо?

Името ми са го избрали баща ми и неговия брат, които много са харесвали Роналдо Феномена, който през 2000-та се е отличавал много и е изпъквал пред всички останали. Щастлив съм, че нося това име. Когато вкарвам голове ги посвещавам на брат ми, който почина.

- Какво искаш да кажеш на привържениците на Левски?

Искам да кажа, че няма да е лесно, за един бразилец като мен да сбъдне една мечта, но че ще дам всичко от себе си и когато това се случи ще бъда много щастлив. И че фланелката на Левски ще бъде носена от мен с голямо достойнство.