„Левски“ победи „Етър“ с 5:0 в генералната си репетиция преди началото на новия сезон. Точни за „сините“ бяха Уелтън, на два пъти Роналдо и на два пъти Бари през втората част.

Марин Петков беше изведе още в 6-ата минута сам срещу Станислав Нисторов, но стреля встрани от десния стълб. Три минути по-късно Петков подаде към Филип Кръстев, но неговият удар не беше добър и Нисторов улови без проблеми. 

Анте Блажевич допусна неточност в 29-ата минута, след което топката попадна на пътя на Живко Петков, а той стреля от въздуха, но Николай Михайлов плонжира и изби в корнер.

Шест минути по-късно Живко Петков стреля от дъгата на наказателното поле на „Левски“ от фаул, но право в Николай Михайлов, който боксира топката в корнер.

„Левски“ пропусна добра възможност в 39-ата минута, когато Анте Блажевич центрира в наказателното поле, където Илиян Стефанов получи шанс и стреля от въздуха, но неточно над напречната греда в аут.

Филип Кръстев взаимодейства с Уелтън в 55-ата минута, а той стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда в аут.

„Левски“ поведе в 58-ата минута. Роналдо подаде на Уелтън, който навлезе в наказателното поле на гостите, финтира двама играчи и стреля, топката рикошира в Олег Димитров и влетя във вратата на Станислав Нисторов.

„Сините“ удвоиха своята преднина в 64-ата минута. Уелтън получи пас по лявото крило, след което финтира Мартин Моран и подаде към Илиян Стефанов, който не успя да играе с топката, но тя попадна на крака на Роналдо, който не пропусна да я вкара за втори път във вратата на Станислав Нисторов.

„Левски“ вкара трети гол в 71-ата минута. Уелтън проби по левия фланг и след това стреля, но се получи рикошет в крака на Илиян Стефанов, след което топката попадна в Роналдо, а той веднага стреля под плонжа на Станислав Нисторов за 3:0.

Две минути по-късно Роналдо стреля, но Нисторов плонжира и успя да избие топката в корнер.

В 82-ата минута Антоан Стоянов подаде към Илиян Стефанов, който пусна отличен пас към Билал Бари в наказателното поле на Етър, а нападателят на "сините" прати топката във вратата на гостите.

"Левски" реализира пети гол в третата минута на добавеното време на мача, когато Уелтън премина през Север Алиев, влезе в наказателното поле и достави топката до Билал Бари, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

 

Левски - Етър 5:0

1:0 Велтон 58'

2:0 Роналдо 64'

3:0 Роналдо 71'

4:0 Билал Бари 82'

5:0 Билал Бари 90+3'

 

Левски: 13. Николай Михайлов (46' - 1. Пламен Андреев), 21. Анте Блажевич (46' - 6. Цунами), 5. Келиан ван дер Каап (46' - 23. Сонко Сундберг), 33. Хосе Кордоба, 22. Патрик-Габриел Галчев (46' - 17. Велтон), 8. Андриан Краев (66' - 4. Нейтър Олдър), 30. Филип Кръстев, 14. Илиян Стефанов, 88. Марин Петков (46' - 18. Роналдо), 27. Асен Митков (77' - 71. Антоан Стоянов), 19. Билал Бари

резерви: 1. Пламен Андреев, 7. Георги Миланов, 16. Преслав Бачев, 34. Александър Божилов, 41. Денис Динев

старши треньор: Станимир Стоилов