Трудно начало и високи изисквания е това, което започва от днес за "Левски", твърди легендата на клуба Стефан Аладжов. Носителите на купата гостуват тази вечер в Бистрица на ЦСКА 1948 в първия си мач от сезон 2022/2023.

В предстоящите мачове ще си проличи дали днешните футболисти в синьо са мъжете, които се очаква да бъдат, смята Аладжов. 

"Предвид представянето през пролетта на тази година и спечелването на купата е нормално очакванията към отбора да са високи - казва някогашният бранител. - ЦСКА 1948 е отбор, който се развива непрекъснато, а сега треньор е и Любо Пенев, който не е случаен. За "Левски" предстоят и мачове със "Славия" и "Черно море", а да не забравяме и тези срещу ПАОК. Но няма какво да ги жалим, ние навремето също имахме тежки програми, международни мачове, а и играехме някои в националния отбор. Така си личи кой е мъж и кой не е."

Изиграните от любимия му тим предсезонни контроли дават надежди за добро представяне, но не са сериозен показател.

"Гледах мачовете, хареса ми и стилът на игра, и темпото през повечето време. Роналдо изглежда добро попадение. А и за да му предложи договор направо за три години, Станимир Стоилов явно е преценил, че в това момче има сериозен потенциал - добре взаимодейства и с Уелтон, и с Филип Кръстев, и с другите в нападение, очакванията са високи. Вярвам, че като цяло отборът ще покаже добър футбол и ще се справи и с ПАОК, който ни е много важен мач", завършва цитираният от "България Днес" Аладжов.

Да довечера се очаква Любослав Пенев да заложи на един от най-перспективните си таланти - 18-годишния Стоян Стоичков, който преди година бе привлечен от "Септември" (Сф). През лятото ЦСКА 1948 направи мащабна селекция, като в тима бяха привлечени осем футболисти, но този път все чужденци.