Треньорът на Левски Станимир Стоилов отработи през седмицата няколко варианта за днешния сблъсък срещу Спартак Варна. Двубоят срещу новака в класирането започва в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Сините имат проблеми в отбрана – левият бек Цунами е наказан, а взетият за десен краен защитник Анте Блажевич не оправда доверието и вече не е част от първия отбор. Поради тази причина се очаква Хосе Кордоба да действа на мястото на Цунами, а в центъра на ариергарда да бъдат Сундберг и Ван дер Каап. За дясната зона Мъри до последно ще се колебае между Патрик-Габриел Галчев и последното попълнение Жереми Петрис. Юношата на клуба обаче е първа опция.

От халфовете отново резерва ще остане Илиян Стефанов. Той минаваше за откритието на пролетния полусезон, но сега не е във форма и се наложи веднъж публично Станимир Стоилов да му издърпа ушите. Треньорът ще се довери на същата формация в средата на терена, която започна и срещу ФК ЦСКА 1948 Сф (0:1) – Краев, Кръстев и Георги Миланов. Все пак съществува вариант на още по-офанзивен състав, при който Краев е резерва, а зад нападателя действа Марин Петков. В нападение ще играят Велтон, Роналдо и Билал Бари.